Отпускат 2000 лв. на болното дете на Гюнай, убил жена си и съседа в Козлец

Регион

Председателят на общинския съвет Таня Захариева внася за юлската сесия на общинския съвет докладна, с която се предлага отпускането на финансова помощ на дъщерите на 45-годишния Гюнай Мустафа, който в края на май уби жена си и съседа си в село Козлец.

В общината е постъпило заявление от по-голямата дъщеря на мъжа за отпускане на финансова помощ за лечението на тежко заболяване на 6-годишната й сестричка. След убийството бащата на момичетата е в ареста. Настойник на 6-годишното момиче е пълнолетната й сестра. За да се грижи за детето тя е напуснала работа и няма доходи.

Детето е с вродени деформации на двете ходила, тъй нареченото криво ходило. Детето е лекувано с етапни гипсови корекции. Все още не може да ходи добре. Постъпило е за планова операция през април 2018 г. Предстои лечение и нова операция на десния крак за удължаване на сухожилие и мускул.

Предлага се отпускането на финансова помощ в размер на 2000 лв. предвид извънредната ситуация в семейството и заболяването на детето. Предварителното изпълнение е наложително, за да се осигури живота и здравето на децата.

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...