Любопитно

Дават 2830 лв. на хор „Орфей“ за участие на фестивал в Париж

2830 лв. да бъдат отпуснати на хасковския детски хор „Орфей“ предлага с докладна за юлската сесия председателят на общинския съвет Таня Захариева.

Средствата са за участие на хора на Международен хоров фестивал в Париж. Хасковският хор е поканен да представя България. Още от създаването си и до днес, това е единственият детски хоров състав, носител на званието „Представителен“ за България в цялата Хасковска област. Фестивалът ще се проведе от 22 до 25 август.

Певците сами поемат разходите по пътуванията и престоя – всяко дете е заплатило по 650 лв. Необходимата сума за покриване изцяло на пътните разходи е 13 000 лв., като сега не достигат 2830 лв. В бюджета на Младежкия център няма заложени средства за подпомагане участията на формациите в конкурси и фестивали.

От Сдружение „Орфей 1977“, създадено от родителите на певците в хора, са кандидатствали за дофинансиране по раздел „Мобилност“ на Наредба за финансиране от собствените приходи на община Хасково на културни институти на територията на общината. Сумата, която ще бъде отпусната е в размер на 611 лв. – по 30 лв. на дете.

В общинския съвет е получено писмо от председателя на Управителния съвет на сдружение „Орфей 1977“ с което се моли за финансова покрепа. Предложението в докладната е хорът да бъде подпомогнат със средства от бюджетния резерв в размер на 2830 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button