Предлагат Костадин Латинов за почетен гражданин на Хасково

Спорт
Костадин Латинов

Постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки дейности при общинския съвет предлага за юлската сесия удостояване със званието “Почетен гражданин на Хасково” – Костадин Латинов Александров.

На 15 юни до Постоянната комисия е постъпила докладна от Инициативен комитет с предложение за удостояване със званието – Костадин Латинов.

Легендата на хасковския футбол е роден на 18 юли 1947 г. в София. Възпитаник е на школата на “Локомотив” (София). В периода 1966 – 1968 г. играе в “Миньор” (Маджарово). От 1968 до 1983 г. е във ФК “Хасково”, където поставя рекорд за клуба с изиграни 449 мача. Дългогодишен капитан на отбора от 1974 до 1983 г.

“Златната единадесетица”, както го наричат спортните фенове, има в актива си над 160 гола за първенството в “А” и “Б” група. През цялата си кариера остава верен на клуба, отказвайки оферти от елитните софийски отбори.

След бенефиса през 1983 г., кариерата му продължава като помощник и старши треньор на “Хасково” и “Асти АБ”, и като спортен преподавател в СУ “Стефан Караджа”.

Костадин Латинов многократно е награждаван с почетни звания: Сребърен почетен знак на Хасково, Златна значка на Българския футболен съюз. През 1983 г. Дружеството за физкултура и спорт в Хасково му присъжда Медал за заслуги I-ва степен.

Любителите на футбола в Хасково многократно са се наслаждавали на великолепната му игра и професионално майсторство. Под негово ръководство, в резултат на преподавателските му умения, негови възпитаници в Спортното училище овладяват изкуството на футболната игра, се казва още в докладната.

Още новини

loading...

Един коментар по “Предлагат Костадин Латинов за почетен гражданин на Хасково

  • На всяка сесия по 1-2 почетни граждани. Спуснат план ли има?Предложенията трябва да се разглеждат на една сесия. Стига сте дразнили хората!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.