Спорт

Предлагат Костадин Латинов за почетен гражданин на Хасково

Постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки дейности при общинския съвет предлага за юлската сесия удостояване със званието „Почетен гражданин на Хасково“ – Костадин Латинов Александров.

На 15 юни до Постоянната комисия е постъпила докладна от Инициативен комитет с предложение за удостояване със званието – Костадин Латинов.

Легендата на хасковския футбол е роден на 18 юли 1947 г. в София. Възпитаник е на школата на „Локомотив“ (София). В периода 1966 – 1968 г. играе в „Миньор“ (Маджарово). От 1968 до 1983 г. е във ФК „Хасково“, където поставя рекорд за клуба с изиграни 449 мача. Дългогодишен капитан на отбора от 1974 до 1983 г.

„Златната единадесетица“, както го наричат спортните фенове, има в актива си над 160 гола за първенството в „А“ и „Б“ група. През цялата си кариера остава верен на клуба, отказвайки оферти от елитните софийски отбори.

След бенефиса през 1983 г., кариерата му продължава като помощник и старши треньор на „Хасково“ и „Асти АБ“, и като спортен преподавател в СУ „Стефан Караджа“.

Костадин Латинов многократно е награждаван с почетни звания: Сребърен почетен знак на Хасково, Златна значка на Българския футболен съюз. През 1983 г. Дружеството за физкултура и спорт в Хасково му присъжда Медал за заслуги I-ва степен.

Любителите на футбола в Хасково многократно са се наслаждавали на великолепната му игра и професионално майсторство. Под негово ръководство, в резултат на преподавателските му умения, негови възпитаници в Спортното училище овладяват изкуството на футболната игра, се казва още в докладната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
20.07.2018 12:48 12:48

На всяка сесия по 1-2 почетни граждани. Спуснат план ли има?Предложенията трябва да се разглеждат на една сесия. Стига сте дразнили хората!

Back to top button