341 литра контрабандни хербициди и 12 бутилки фреон хванаха на границата

Регион

341 литра контрабандни препарати за растителна защита и 12 бутилки фреон откриха митничарите на „Капитан Андреево“ при три проверки, съобщават от Агенция „Митници“.

При два от случаите контрабандните препарати за растителна защита, забранени за внос в България и ЕС, са открити при проверки на български и турски товарни автомобили. Шофьорите са представили редовни документи за превозваната стока. Митничарите селектират превозните средства за пролъчване с рентгенова апаратура.

При последвалата физическа проверка в българския камион са открити, в кабината на камиона и в страничния долап за инструменти, 100 еднолитрови бутилки препарати за растителна защита от 5 различни марки. В турския камион, в товарното помещение, сред декларираната стока, са открити 200 еднолитрови бутилки с хербицид. В товарното помещение на камиона са открити още и 12 бутилки, всяка по 13.62 кг., забранен за внос газ фреон „134а“.

При друг случай при проверка на лек автомобил с българска регистрация, митничарите откриват на мястото на резервната гума, укрити 41 еднолитрови бутилки препарати за растителна защита, също забранени за внос в ЕС.

Контрабандните препарати са иззети и са предадени с протокол на служител от БАБХ. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

За първото полугодие на 2018 г. митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали близо 600 литра и 226 кг. забранени за внос препарати за растителна защита.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.