Връщат млечната кухня обратно в „Орфей“

Хасково

Детска градина 15 в хасковския квартал „Орфей“ е получила удостоверение за регистрация от Областната дирекция по безопасност на храните за „Разливна за млечна кухня“, съобщават от общината.

Майките ще могат да получават храната за децата си от яслата – горната сграда на градината от 30 юли. Тези, които имат закупени купони от 16 детска градина могат да получат храна също от 15-та. Работното време на кухнята е от 11 до 13 часа.

Удостоверението за регистрация на Пункта за млечна кухня е от 20 юли. Според него помещението отговаря на изискванията на Регламент 852/2004 г., Закона за храните и на Наредба №1 за хигиена на храните от 2016 г.

Haskovo.info припомня, че разливната беше местена в Гъбката на „Веспрема“, в градина „Ежко Бежко“ и в Малкия бизнесцентър. Това предизвика и протест на майки в „Орфей“.

Община Хасково е получила отговор от зам.-министър Деница Николова – ръководител на Управителния съвет на Оперативна програма „Региони в растеж“, в който се казва, че е възможно помещение в детската градина да се използва за Млечна кухня, само ако средствата за ремонта на това помощение бъдат поети от общината.

Вече е изпратена сметката за ремонта на тази част от сградата до Управителния съвет на оперативната програма. Средствата ще бъдат приспаднати от окончателното изплащане на сумата за ремонта от програмата. Това са 2165 лв., в които се включват демонтажни работи, вътрешно строителни работи, част от водопроводна, електро и отоплителна инсталация в помещението с площ от 8 квадрата.

loading...

4 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.