Шофьор подкара колата си срещу движението на магистрала “Марица”, 1000 лв. глоба падна в съда

Регион
Магистрала

Мъж е шофирал колата си срещу движението в аварийната лента на автомагистрала “Марица” при 38 км., за което е бил глобен с 1000 лв., а книжката му е отнета за 3 месеца.

Шофьорът обжалва глобата си пред Димитровградсия районен съд. От решението на съда става ясно, че мъжът е бързал със семейството си за летище София, но забравили билета и документи. За да не губят време, той подкарал колата обратно към Димитровград в аварийната лента срещу движението. Шофьори подали сигнал и полицейски автопатрул пресрещнал колата и глобил шофьора.

Заради неточности в наказателното постановление обаче съдът отменя глобата и отнемането на книжката на шофьора.

Решението подлежи на обжалване пред Хасковския административен съд.

Още новини

loading...

8 коментара

    • Съдът не е бил на място да види нарушението, между другото – ние също, затова взема решение възоснова на документи. Когато документите (акт, наказателно постановление и т.н.) издадени от компетентните органи не са изрядни, то не е ясно дали е имало нарушение, какво е било то, кой го е извършил и т.н.
      Предполагам, че повечето съдилища по света също вземат решения на база представени доказателства.

      • Абсолютно правилно! Органите на КАТ са длъжни и да бъдат компетентни! А освен срамотията, която ще берат за отмененото наказание, държавата ( т.е. ние, данъкоплатците ) ще заплати и всички разноски за съдебното дело! …

  • Журналистът, писал тази статия също не е бил на място и не е представил никакви документи и доказателства пред читателите. Всичко в тази публикация е измислица и лъжа.

  • има свидетели, полицаите го хващат и накрая съда казва той не е карал в насрещното, защото има неточност в документите, с три думи – “всички вие бъркате” и този не е карал в насрещното.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.