Регион

Предупреждават за покачване на речните нивата на Арда и Марица

Очаква се покачване на водите на реките Арда и Марица. Това става ясно от предупреждението на Министерството на външните работи към властите в Гърция и Турция.

В предупреждението към гръцките власти се обръща внимание на вероятността от преливане на язовир „Ивайловград“ заради очаквани интензивни валежи по целия водосбор на река Арда в следващите дни. ВЕЦ „Ивайловград“ преминава на 24-часов режим на работа с цел сработване на постъпващия приток. Поради това дебитът на река Арда след язовира ще надвиши 300 кубични метра в секунда.

Турските власти са предупредени, че макар нивото на Марица около Свиленград да е под прага на предупреждение, има вероятност в сряда и четвъртък водното количество да премине жълтия и оранжевия праг и да стигне червения праг на тревога.

Министерство на околната среда и водите също предупреждава за очаквано покачване на речните нива. Това става във връзка с прогнозата за валежи и през следващите три дни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button