Хасково

2137 вече поискаха помощ за отопление, за първолаци – 313

2137 са подадените заявления за отпускане на целева помощ за отопление в Хасковска област, съобщи на пресконференция главният специалист от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Васка Атанасова.

Най-много са подадените заявления в Хасково – 816, като тук са издадените 27 заповеди за отпускане. Има и два отказа – в Хасково и Свиленград.

Приемът на заявления стартира от началото на юли и продължава до 31 октомври. Тази година помощта е за общо 374 лв. при 365 лв. миналата година.

Пресконференция

В същото време в региона са подадени 313 заявления за отпускане на помощ за първолак. Вече са издадени 202 заповеди за отпускане, отказите са 3 – заради по-висок доход, а 108 заявления са в процес на обработка.

Тук крайният срок за подаване на заявленията е 15 октомври. Средно месечният доход на член от семейството е 450 лв., а помощта е в размер на 250 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button