Регион

Закриват районната прокуратура в Тополовград

Районната прокуратура в Тополовград ще бъде закрита от 1 януари 2019 г. , съобщават от Висшия съдебен съвет.

Прокурорската колегия на ВСС одобри днес проект на писмо-отговор до кметовете и общинските съветници на всички общини от съдебните райони на районните прокуратури, които ще бъдат закрити. Писмото ще бъде изпратено от главния прокурор на от името на колегията.

Чрез писмото ще бъде разяснено, че въпреки закриването на единайсетте районни прокуратури в Белоградчик, Кула, Дряново, Трявна, Тервел, Ардино, Брезник, Трън, Мадан, Чепеларе и Тополовград, като самостоятелни органи на съдебната власт, в разкритите на тяхно място териториални отделения в съответните населени места ще продължат да работят както прокурори, така и съдебни служители.

Прокурорите, които ще работят в териториалните отделения ще изпълняват и занапред в пълен обем законовите си задължения, включително ще участват в съдебни заседания в съответния съд, ще дават дежурства и ще приемат граждани, допълват от ВСС.

С оптимизирането няма да бъде нарушен достъпът на гражданите и институциите до прокуратурата, а напротив – ще се осигури възможност за по-качествена и срочна нейна работа. Районната прокуратура, към която е териториалното отделение ще има съдебен район, включващ общините и населените места на закритите районни прокуратури и дейността по правоприлагане на тези територии ще бъде обезпечена от всички прокурори от районната прокуратура със седалище областния град.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.07.2018 22:00 22:00

А Хасковската Кога?

гражданин
гражданин
26.07.2018 2:51 2:51

Те и да сега спаха на работните си места, сега ги закриваме, ама ще продължаваме да ги храним с парите на данъкоплатците… Демек само им местим бюрата от една стая в друга, за същите заплати и същите условия…
Кажете го простичко, ние народа не сме толкоз тъпи….

Back to top button