87 деца отпаднаха от училище в Хасковско, 3634 са в чужбина

Хасково

87 деца са отпаднали от училище в Хасковска област през последната учебна година, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева.

Информацията беше изнесена в областна администрация на работно заседание по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

През учебната година екипите по обхват са обходили 5101 адреса в региона, като благодарение на техните усилия 135 деца са задържани в училище. При проверките пък е установено, че 3634 деца вече се намират в чужбина.

Среща

В Хасковска област са сформирани 42 екипа в 11-те общини, които трябва да работят по задържането на проблемните деца в училище и връщането на отпадащите. В екипите има представители на различни институции, които днес получиха последни указания за работата им през новата учебна година.

Областният управител Станислав Дечев заяви при откриването на работното заседание, че Хасковска област е била похвалена на среща в София, посветена на Механизма. Той посочи, че все още има общини, където може да се желаят по-добри резултати.

Един коментар по “87 деца отпаднаха от училище в Хасковско, 3634 са в чужбина

  • Дечев с механизъм или без механизъм Партията ви не може даспре дивотиите които върши в Българияи хората бягат навън заедно с децата Вижоправяй се докато си облъстен и и после на ТЕРМИ%НАЛА 2

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...