Хасково

Областният притеснен за военните имоти на общината, свика брифинг да пита кмета

Върнатите на община Хасково военни имоти – летище Узунджово и бившето поделение зад ДНА може да бъдат отнети ако не бъдат ползвани по предназначение в продължение на 5 години.

Това притеснение изрази областният управител Станислав Дечев, като за целта свика пресконференция. През 2016 г. държавата даде безвъзмездно на общината имотите. Дечев заяви, че той е положил много усилия община Хасково да получи тези имоти, за да привлече инвеститори и да се развие икономически. Но това дарение държавата прави с няколко условия, сред които са общините да не развиват стопанска и икономическа дейност с имотите. По думите на Дечев обаче, това не спира общините да ги предоставят на големи инвеститори.

Това, което притеснило областния управител били няколко писма, които кметът Добри Беливанов изпращал до Министерски съвет и отговорните министерства с искане да отпаднат условията за ползване на получените военни имоти, за да може общината да изпълни планираните за тях дейности. Дечев заяви, че във всичките отговори се казва, че тези условия са законови, важат за всички общини и не могат да отпаднат.

Тъй като комуникация между двамата нямало, Дечев заяви, че иска да попита Беливанов чрез медиите какво смята да прави и определи ситуацията като подигравка с обществото, защото много хасковлии се надявали на модерен парк зад ДНА и на привличането на големи инвеститори на летище „Узунджово“.

Скандал

Потърсен за коментар кметът Добри Беливанов заяви, че не иска да се отказва от получените военни имоти. „Съгласно Закона за държавната собственост общината може да ги ползва само за обществени нужди, а не за стопанска и икономическа дейност. Няма да ги върнем, това е абсурд“, заяви Беливанов. Той ще търси подкрепата от Националното сдружение на общините в Република България, за да се инициира законова поправка и тези условия за общините да отпаднат. По думите на Беливанов имало запитване от инвеститори за летището. Що се отнася до парка зад ДНА – конкурсът за идеен проект е обжалван от кандидат и се чака да мине процедурата. Там е имало идея за кафене, но заради забраната за стопанска дейност, в парка няма да има такова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
милея за хасково
милея за хасково
26.07.2018 18:39 18:39

Беливанов,остави младите хора да измъкнат Хасково от блатото..Иди си,не ставаш.Дечев какво чакаш та не се намесваш.не бъди наблюдател на теб разчитат много хора

Долу ГЕРП
Долу ГЕРП
26.07.2018 22:16 22:16
Отговор до  милея за хасково

Ама наистина ли се надяваш на Дечев? Ако е така, много си зле. Такива като тебе преди 3 години ни натресоха Беливанов и Хаскво изостана с 10 години в развитието си.

Анонимен
Анонимен
26.07.2018 19:35 19:35

Боже пази Хасково от гербаджийски некадърници, от разни Беливановци, Дечевци и тем подобни малумни разсипници

Пешо
Пешо
26.07.2018 19:39 19:39

Смешния областен управител има мозък колкото да си избърше задника.Много е прост горкия.

Иван
Иван
26.07.2018 19:44 19:44

Явно ортаците на Беливанов са се овълчили и искат да заграбят и забогатеят, като изкупят терените за жълти стотинки. Не позволявайте този човек да се домогне до тези терени. Те са на хасковлии и ние искаме всички да им се раздваме, да има огромен парк без скари , магазини, къщи . Искаме красива и голяма градина , като Борисовата в Пловдив, която е на самия център. Долу ръцете , Беливанов !Всички разбраха, че нито си честен, нито почтен човек и че на стари години показа същността си, а именно алчен и егоцентричен!

детето на хасково
детето на хасково
26.07.2018 22:37 22:37

чичо кмет стига с тия кафенета. само за това ли ти стига акъла. направи място където да играят децата. стига си искал само пари . къде ще си ги носиш догодина

гЕрП
гЕрП
27.07.2018 11:33 11:33

Дечев освен да си бъркаш в носа и в дупарата друго можеш ли ?

Силен беше когато купуваше гласовете на ,,българите,, от КВАРТАЛ РЕПУБЛИКА

Back to top button