Регион

Откриха шофьорска кабина, тапицирана с контрабандни цигари

8600 контрабандни цигари задържаха митничарите от митническа мобилна група при проверка на товарен автомобил с българска регистрация на влекача и с турска регистрация на ремаркето, съобщават от Агенция „Митници“.

Камионът пристига на трасе „Входящи автомобили“ на „Капитан Андреево“ на път от Турция за Дания. Шофьорът, български гражданин, заявил, че освен стоките в товарното помещение не пренася други вещи или ценности, подлежащи на деклариране. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установява, че тапицерията и таблото на шофьорската кабина са подплатени с 430 кутии контрабандни цигари без акцизен бандерол, с надпис Duty free.

Цигарите са иззети. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница.

От началото на юли на „Капитан Андреево“ митничарите са иззели близо 15 340 кутии цигари, закупени от Турция от 620 преминали пътници. Те са носили от акцизната стока количества, превишаващи разрешената норма. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки, са задържани 7905 умишлено укрити кутии цигари, за които на нарушителите са съставени 106 акта. Общо за периода митничарите са задържали 464 900 къса безакцизни цигари, 10 кг. тютюн за пушене и 55 кг. тютюн за наргиле.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button