Отхвърлиха отчета на бюджета. Хасковска улица не се чисти, а плащат такса смет

Хасково

След дебати общинският съвет отхвърли отчета за изпълнението на бюджета на община Хасково за 2017 г., внесен от кмета Добри Беливанов.

Председателят на комисията по бюджет и финанси Даниел Гаргов заяви от трибуната, че документът е пълен с грешки и прогнозира, че ще бъде върнат от Министерството на финансите. Той посочи, че разходите по перото за такса смет са с над 770 000 лв. повече. Изпълнението на капиталовите разходи е под 50%, има неизпълнени обекти, а в същото време заплатите са изплатени на 100%.

Съветникът от ДПС Йозджан Мехмед съобщи, че на хасковската улица „Петрич“ няма сметопочистване, а хората плащат такса смет. Той поиска от кмета Добри Беливанов да възложи на фирмата да чисти и там. Според Мехмед в отчета не се вижда хасковлията от крайния квартал. Той посочи, че голямата му болка е квартал „Хисаря“ и съобщи, че след последното посещение там на депутата от ДПС Йордан Цонев от министерството на финансите са заделили 370 000 лв. за канализация на „Хисаря“.

Сесия

Георги Пеев от „Коалиция за Хасково“ заяви, че не е гласувал за бюджета и няма да подкрепи и отчета за изпълнението му. По неговите думи разходите за почистването на Хасково рязко контрастират със състоянието на града, а обяснение няма.

В крайна сметка съветниците отхвърлиха отчета на бюджета с 19 гласа „против“, 13 – „въздържал се“ и 6 – „за“.

6 коментара

  • Чакайте ,нали има предварителни комисии защо не уточняват нещата там?Защо вземат допълнително толкова допълнителни пари съветниците.Великият съветник с големите правомощия,дето прави изказвания ни в клин ни в ръкав защо стои по цял ден в общината,за авторитет или обратното

  • А защо се плаща данък смет във вилна зона Куба 2 като дори няма нито един контейнер. За празен парцел от 500кв.м. на година имам 25лв данък смет, нормално ли е това? Предполагам, че и в другите вилни зони е така…

  • Правилно подчертава АНОНИМСКИ плащаме данък смет а хвърляме боклуците в северния край на квартала Получава се така че кметството ни ИЗРАБОТВА както се изразяват ГАЗАРЧЕТАТА

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.