Приеха Костадин Латинов за почетен гражданин на Хасково

Спорт
Костадин Латинов

Общинският съвет прие предложението на Постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки дейности за удостояване със званието „Почетен гражданин на Хасково“ – Костадин Латинов Александров.

На 15 юни до Постоянната комисия е постъпила докладна от Инициативен комитет с предложение Костадин Латинов да бъде удостоен със званието.

Легендата на хасковския футбол е роден на 18 юли 1947 г. в София. Възпитаник е на школата на “Локомотив” (София). В периода 1966 – 1968 г. играе в “Миньор” (Маджарово). От 1968 до 1983 г. е във ФК “Хасково”, където поставя рекорд за клуба с изиграни 449 мача. Дългогодишен капитан на отбора от 1974 до 1983 г.

„Златната единадесетица“, както го наричат спортните фенове, има в актива си над 160 гола за първенството в “А” и “Б” група. През цялата си кариера остава верен на клуба, отказвайки оферти от елитните софийски отбори.

След бенефиса през 1983 г., кариерата му продължава като помощник и старши треньор на “Хасково” и “Асти АБ”, и като спортен преподавател в СУ “Стефан Караджа”.

Костадин Латинов многократно е награждаван с почетни звания: Сребърен почетен знак на Хасково, Златна значка на Българския футболен съюз. През 1983 г. Дружеството за физкултура и спорт в Хасково му присъжда Медал за заслуги I-ва степен.

Любителите на футбола в Хасково многократно са се наслаждавали на великолепната му игра и професионално майсторство. Под негово ръководство, в резултат на преподавателските му умения, негови възпитаници в Спортното училище овладяват изкуството на футболната игра, се казва още в докладната.

Още новини

loading...

3 коментара

  • След КАКА СНЕЖКА ГАРАБЕД всеки може да стане почетен гражданин –даже да е и от Д-град или Харманли Я се спрете бе Ами скоро почетните граждани ще станат повече от обикновените граждани на града

  • Абе, я стига сте писали едно и също. Какво толкова имате срещу Кака Снежка, ами вземете и вие като нея да помагате на хората, вместо да драскате анонимни тъпотии.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.