Хасково

Анонимните алкохолици вече 2 години се събират в Хасково

Сбирките на Анонимните алкохолици (АА) в Хасково навършват 2 г.

Както Haskovo.info писа, хората с проблеми с алкохола се събират в едно от помещенията към църквата „Свети Архангел Михаил“ в областния град. Такива сбирки се провеждат в около 30 групи в по-големите градове на България, а по света това е много разпространена практика.

За събитието на откритата сбирка на членовете от Хасково, присъстваха участници в АА от страната и Анонимните наркомани от Пловдив и Стара Загора, както и специалисти като психологът Красимира Богданова от Хасково.

Сбирки
Психологът Красимира Богданова

Участниците в сбирките на Анонимните алкохолици пазят самоличността си и не желаят да бъдат снимани. Основателят на хасковските сбирки се представи като Деан, което не е истинското му име.

Най-трудният период за Деан е бил между 2012 и 2015 г. Той е започнал да пие от 20-годишна възраст. В началото е можел да изпие една ракие и да спре. От 2007 г. обаче започва да пие от обяд, а в последните години и от сутринта.

Влизал е в болниции, психиатрии, взимал е медикаменти. От 4 г. е започнал да посещава сбирки на Анонимните алкохолици и вече 2 години и 7 месеца е трезвен. От това няма излекуване, а възстановяване.

Сбирките в Хасково се провеждат всяка събота от 11 часа. Обикновено в тях има двама трима участници, понякога и повече. Те споделят за трудностите си и опита да останат трезвени. Така си помагат да избягват алкохола. Деан вече има работа и дом.

Красимира Богданова посещава сбирките в Хасково веднъж месечно. Това е нейната подкрепяща роля ако някой има по-сериозен проблем. Богданова казва, че алкохолизмът е страшен проблем за обществото, много хора ги е страх да дойдат на спирките и всеки се спасява сам от ужаса. На сбирките обаче хората виждат, че има и други като тях и се опитват да се преборят заедно. Всички са благодарни на църквата, че им е дала възможност да се събират тук.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.07.2018 2:30 2:30

По-добре от нефункциониращ черен дроб да загина, отколкото в църква да влезна.

Анонимен
Анонимен
30.07.2018 17:57 17:57

Църквата само предоставя помещение, АА не е свързано с нея. Кой друг би дал евтино или без пари място на разорени пияници, които искат да стават достойни хора?

Юрий
Юрий
30.07.2022 15:16 15:16
Отговор до  Анонимен

Честно казано не видях,разорени пияници а хора които се се справили с проблема от години и се опитват да помогнат.Това е благородно дело.

Back to top button