Регион

Намериха близо 14 000 евро в БМВ на границата

13 950 недекларирани евро откриха във фабрична кухина на лек автомобил БМВ, влизащ в страната от Турция митнически и гранични служители на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На българския граничен пункт пристигал автомобилът, управляван от немски гражданин с турски произход, пътуващ със своето семейство за Германия. Всички заявили, че не пренасят нищо, подлежащо на деклариране, включително и валута.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина, пред предната пасажерска седалка, са открити, увити в станиол, 279 банкноти в купюри от 50 евро. В хода на проверката е установено, че валутата е на шофьора на автомобила, на който е съставен акт по Валутния закон.

Според Регламент (ЕО) 1889/2005 и Валутния закон над 10 000 евро следва да се декларират при преминаване на външна граница, каквато е границата между Турция и България. Декларирането не е свързано с допълнителни разходи, под формата на данъци или такси.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button