Почернените близки на загиналия техник: Фирмата го прати без нужната екипировка

Хасково

Почернените близки на загиналия 30-годишен техник на „Булсатком“ Мирослав Петков твърдят, че той е бил изпратен за отстраняване на аварията в село Подкрепа без нужната екипировка.

Спорят тях Мирослав е бил без ръкавици, ботуши и каска. Други техници също отстранявали така аварии. По техните думи, вината за това е на фирмата. Хората се оплакаха, че никой от ръководството на „Булсатком“ още не им се е олбадил да изкаже съболезнования. Те настояват за справедливо разследване.

Близки

Haskovo.info припомня, че Мирослав Петков загина в събота при отстраняване на авария в хасковското село. Предната вечер там паднала мълния и оставила къщи без телевизия. Техникът е ударен от ток при работа, качен на стълб.

От Инспекцията по труда вече започнаха разследване на злополуката. Очакванията са тя да приключи до един месец. Източници близки до разследването пък заявиха пред Haskovo.info, че най-вероятната причина за инцидента е дефектната ел. инсталация на конкретната къща, която е върнала ток, който е убил младия мъж.

Близки

Днес беше погребението на Мирослав. Малко по-късно пред офис на фирмата се събраха близките за панихида. Те залепиха некролог на мъжа до вратата на офиса, положиха цветя и паднаха на колене за минута мълчание в негова памет.

Haskovo.info отправи официално запитване с искане за коментар по случая до Изпълнителен директор на „Булсатком“ Пламен Генчев.

16 коментара

  • И защото са булсатком , никой нищо няма да им направи! Убеден съм на бас мога да се хвана. ако си е хасковска фирма ще я разкатаят затова нашите си спезват правилата, ония големите могат да правят каквото си искат защото са на еди кой си

 • Съд за тези долни мръсни боклуци от булсатком дето пращат работниците си със риск за живота си как може да се отнасят така безотговорно към свойте служители като фирма те са длъжни да осигурят безопасна екипировка за работа искам да изкажа мойте съболезнования на неговите близки и приятели Почивай в мир Миро ??

 • Толкова невинни момчета от Булсатком днес почетоха паметта на Миро.Жал ми е за вас деца,пазете се много,ценете се,нека Господ ви пази

 • Жалко, че Мирко не е сред нас вече, беше един прекрасен човек, който не отказваше помощ на никой !!!
  Почивай в мир приятелю!
  Дано има справедливост и фирмата си получи заслуженото, защото това не може да продължава…

 • Поредната трудова злополука с фатален край и поредната фирма, за която няма да има наказание. Ще кажат, че момчето на своя глава не е сложило защитно облекло и…..тъй, най-много да си измият ръцете с управител или ръководител, ще платят един смешен акт и всичко ще се размине. Това е тъжната реалност, живота на работникът не струва нищо

 • Фирмата да поеме отговорност за злополуката и си понесе последствията!

 • Така и не разбрах какво е търсил техник, който монтира антени на стълб на енергото ?! Дали пък не е връзвал кабели за крадене на ток ?!

 • Че ще му платят обезщетение спор няма. Винаги осъждат фирмата, независимо чия е вината за злополуката. Никога работниците не спазват нещата от интруктажите за безопасност. Нека почива в мир.

 • Натози стълб убиец е имало кутия на Булсата която след това безследно изчезва за да си вържат гаштите и да се покрият тея мишки.

 • Енергото да ти кажа не е връзвал кабели за крадене на ток а е работел по тяхна авария нямало е интернет работел е по своите задължения брат ни беше най-добрия и честен човек никога не би направил това което си мислите и предполагате вие и друго да кажа кутията на кабелния оператор Булсатком която е била на стълба убиец изчезна безследно в деня на инцидента е там а сега я няма какво ви говори на вас това???

 • Лошо много лошо. Съболезнования на близките. Почивай в мир,приятел. Бог да го прости. Много добро, умно и способно момче,……….

 • Булсатком като мишки махнаха кутията си,защото не и е там мястото,и се опитват да се измъкнат!!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.