138 нарушения по автобусите и камионите, следва акция за моторите

Хасково

138 нарушения са установени при специализираната операция за проверки на автобусите и камионите в Хасковска област през изминалата седмица, съобщиха за Haskovo.info от Пътна полиция.

Проверени са 44 автобуса, където нарушенията са 17 – 3 за липса на колан на шофьора, 3 за нередовни документи на водача и 2 на автобуса, 9 са другите нарушения. Има и 10 електронни фиша за превишена скорост.

По време на операцията на КАТ са проверени и 443 камиона. 24 шофьори са били без колан, 6 са глобени за превишена скорост, 5 са били технически неизправни, 12 – с неукрепен товар, а тези с нередовни документи са 19. Връчените електронни фишове са 10, като има и два за пътници в камионите.

При спецакцията са регестрирани и 7 криминални престъпления – открити безакзицни цигари, пияни шофьори и такива без книжки.

Сега предстои акция, при която ще се проверяват основно мотоциклетите и мотопедите.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.