Агенцията за хора с увреждания подкрепя хасковската библиотека

Хасково

Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково спечели на конкурсен принцип финансиране от Агенцията за хора с увреждания.

Със средства от агенцията се открива едно работно място за лице с увреждане за срок от 36 месеца и се преустройва сервизно помещение.

Новото работно място ще бъде обзаведено с модерна офис техника. След обучение новият библиотечен служител ще бъде ангажиран с книговезка дейност и извършване на ксерокс услуги за нуждите на книгохранилището и за граждани.

Това е вторият проект на хасковската библиотека, подкрепен от Агенцията за хора с увреждания. Както Haskovo.info писа, там бе направена реконструкция на входни врати и реновиране на вътрешно пространство. Благодарение на преустройствата сградата вече отговаря на изискванията за улеснен достъп на хора с увреждания.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.