Хасково

Дървата поскъпнаха, много хасковлии минаха на пелети

Дървата за огрев в Хасково поскъпнаха с 10 лв. от началото на август и вече се продават по 180 лв. за тон нарязани и нацепени с включен транспорт в рамките на града.

Търговците обясняват поскъпването с липсата на достатъчно работници в горите, където фирмите вдигат цената. Ново поскъпване до зимата не се очаква. Поръчки има, но голямата вълна се очаква с изплащането на пенсиите.

При пелетите също има поскъпване – сега те са 400 лв. за тон при 360 лв. миналата година. Въпреки това около 1/3 от хората, които са били на дърва вече са минали на пелети, отчитат от хасковските складове. Причината е, че отоплението с пелети е по-удобно и чисто.

Тази година няма лятно намаление на брикетите и те се продават на зимната цена от 280 лв. за тон. Донбаските въглища пък са по-скъпи с 20 лв. и сега се предлагат на 440 лв. за тон.

Дърва

3 коментара

  1. Колко крадат на тон? Кой ги контролира?Защо дървата не са под навесите им, а извън тях? Колко дъжд ги наваля тези дърва и колко спечелиха мутрите? Няма един от тях,който да тегли вярно.Зависи кой, колко е гладен толкова и лъже в кантара.Къде е държавата да защити бедните пенсионери? Комисията за защита на потребителите защо не се самосезира или вземат без пари дърва за огрев?Кой ще ги спре тези алчници?

  2. Самотните пенсионери могат ли да се оправят с газификацията?И докъде е стигнал газопровода? Важно е контрол от страна на държавата, не само за дървата, а за всяка стока.Контрол и за КАЧЕСТВОТО на храната.Не по пазарите да лъжат с БИОпродукти. Био ще е когато си го произведеш и знаеш как си го отглеждал и обработвал. Всички лъжат. Научиха се Андрешковците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button