Хасково

Дървата поскъпнаха, много хасковлии минаха на пелети

Дървата за огрев в Хасково поскъпнаха с 10 лв. от началото на август и вече се продават по 180 лв. за тон нарязани и нацепени с включен транспорт в рамките на града.

Търговците обясняват поскъпването с липсата на достатъчно работници в горите, където фирмите вдигат цената. Ново поскъпване до зимата не се очаква. Поръчки има, но голямата вълна се очаква с изплащането на пенсиите.

При пелетите също има поскъпване – сега те са 400 лв. за тон при 360 лв. миналата година. Въпреки това около 1/3 от хората, които са били на дърва вече са минали на пелети, отчитат от хасковските складове. Причината е, че отоплението с пелети е по-удобно и чисто.

Тази година няма лятно намаление на брикетите и те се продават на зимната цена от 280 лв. за тон. Донбаските въглища пък са по-скъпи с 20 лв. и сега се предлагат на 440 лв. за тон.

Дърва

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ТТ
ТТ
04.08.2018 15:23 15:23

Колко крадат на тон? Кой ги контролира?Защо дървата не са под навесите им, а извън тях? Колко дъжд ги наваля тези дърва и колко спечелиха мутрите? Няма един от тях,който да тегли вярно.Зависи кой, колко е гладен толкова и лъже в кантара.Къде е държавата да защити бедните пенсионери? Комисията за защита на потребителите защо не се самосезира или вземат без пари дърва за огрев?Кой ще ги спре тези алчници?

Анонимен
Анонимен
04.08.2018 19:20 19:20

minete na gaz be hora..chisto i evtino

ТТ
ТТ
05.08.2018 9:54 9:54

Самотните пенсионери могат ли да се оправят с газификацията?И докъде е стигнал газопровода? Важно е контрол от страна на държавата, не само за дървата, а за всяка стока.Контрол и за КАЧЕСТВОТО на храната.Не по пазарите да лъжат с БИОпродукти. Био ще е когато си го произведеш и знаеш как си го отглеждал и обработвал. Всички лъжат. Научиха се Андрешковците.

Back to top button