Хасково

Показват филм и дискутират насилието между ученици

УченициДискусии за насилието между подрастващите по инициатива на областния управител Райна Йовчева започва в региона. На срещите ще бъде представен филмът на журналистката Емилия Антова „Умирай лесно“

Лентата за насилието между подрастващото поколение ще бъде показана в 4 общини в Хасковска област през седмицата. Ученици, представители на Комисиите за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, учители и членове на училищни настоятелства ще участват в дискусиите, уточниха за Haskovo.info от областна администрация.

Премиерата на „Умирай лесно“ бе точно преди година в столицата. „Идеята за неговото осъществяване дойде след едно интервю в Монтана, където младо момиче почина, застреляно в главата от свой съученик“, казва авторката Емилия Антова. Тя го определя като филм-превенция, който да покаже на младите хора до къде води насилието. В „Умирай лесно“ са документирани жестоки събития по действителни случаи.

Първата прожекция е утре в Димитровград в 18 часа в залата на театъра. В сряда дискусията е в Харманли, в четвъртък – в Свиленград. Хасково ще бъде домакин на прожекция в петък от 16 часа в зала „Хасково“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button