Регион

Мая Манолова ще настоява пред Иво Димов да не се застроява парк „Вапцаров“

Омбудсманът Мая Манолова ще настоява кметът на Димитровград Иво Димов да внесе ново предложение в Общинския съвет, с което да се спре изпълнението на решение за откриване на процедура за изработване на Подробен устройствен план за регулация и застрояване на 15 дка от парк „Никола Вапцаров“, съобщават от институцията.

Това стана ясно, след като общественият защитник се срещна днес с граждани в Димитровград, които протестират срещу промяната на предназначението на горската територия за изграждане на жилищни сгради.

Инициативен комитет вече е създал подписка, разписана до момента от 3000 граждани, в която настояват местната власт да преразгледа решението си и да се съобрази с волята на димитровградчани.

Протест

„Това е пълно безобразие и аз заставам твърдо зад искането на гражданите на Димитровград. Взетото решение нарушава духа на закона, който е в съответствие с Конституцията, защитаваща правото на гражданите да живеят в здравословна и благоприятна среда. Решенията от обществен интерес трябва да се вземат, след като се чуе гласът на населението. В този случай това не е направено“, категорична бе Манолова. Тя информира, че институцията на омбудсмана вече е изпратила писма до кмета на града, областния управител и председателя на общинския съвет, като следващата стъпка е да сезира и останалите отговорни институции.

Протест

Общественият защитник обяви, че следващата седмица отново ще посети града, за да се срещне с кмета Иво Димов, който в момента е в отпуск.

„Ако има нещо незаконно, нека Манолова сезира компетентните институции. Ако реша нещо, след като се върна на работа, то няма да е заради Манолова, а заради мнението на хората“, заяви пред Haskovo.info Иво Димов. Той коментира, че взетото решение от общинския съвет е само една първа стъпка. Предстоят още, които също ще изискват решения на местния парламент. „Ще огледаме всичко и ще преценим“, допълни градоначалникът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.08.2018 17:06 17:06

Аха, на хюстьнските гербаджийски медии им разрешили да пишат по вьпроса.

Анонимен
Анонимен
08.08.2018 20:35 20:35

Е КАК ДА НЕ СЕ ЗАСТРЯВА. ТОВА ОЗНАЧАВА ДА ВЪРНЕ РУШВЕТА. ГЕРБОПЕДЕРАСТА КРЪВ ПОВРЪЩА ПАРИ НЕ ВРЪЩА

Back to top button