Съдът пусна срещу 6500 лв. гаранция обвинения за удар на полицай, показаха битите в ареста

Хасково

Хасковският районен съд наложи парична гаранция в размер на 6500 лв. на 21-годишния Васил Колев, обвинен, че на 1 август е ударил с юмрук полицая в квартал „Република“.

Малко след 18 часа се явиха адвокатите на Колев – Живко и Здравко Чепишеви, които закъсняха за редовното заседание в 15:30 часа. От прокуратурата поискаха най-тежката мярка „задържане под стража“ за Васил Колев. Той е обвинен, че е причинил на полицая лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане с травматичен оток в областта на главата, при изпълнение на службата му. От държавното обвинение посочиха, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Колев е ударил полицая и че може да се укрие или извърши друго престъпление.

Съд

Защитниците на мъжа не се съгласиха с прокуратурата и заявиха, че срещу Колев няма категорични доказателства, че е извършител. Адвокат Живко Чепишев посочи, че Васил има постоянен адрес в димитровградското село Злато поле, кметът на селото е заявил, че той не създава проблеми. След като е разбрал, че е издирван Васил сам е отишъл в полицията.

Отделно адвокатът заяви, че подзащитният му е бил бит в ареста, както и останалите задържани. По случая са подадени жалби в прокуратурата и Европейската комисия. Медицинските са извадени в Кърджали, защото в Хасково им било отказано. Адвокатите показаха снимки пред журналистите, на които се виждат синини по телата на мъжете. Пред съда се бяха събрали близки и приятели на Васил, някои от които също твърдяха, че са бити от полицията и показваха синините.

Съд

Haskovo.info припомня, че хасковските полицаи се отзоваха на сигнал от жена, която е заплашвана, а детето й отнето. При пристигането си полицаите бяха нападнати от група мъже с брадви. Арестуваните по случая бяха общо 6.

Васил заяви пред съда, че не се признава за виновен и че иска по-лека мярка. Той разказа, че със семейтвото си правят казани и месечно изкарва между 1300 и 1700 лв.

Съд

В крайна сметка съдът прие, че може да се направи обосновано предположение, че Колев е извършител на деянието в което е обвинен, което се извежда и от свидетелските показания на ударения полицай и неговия колега. От районния съд обаче не приеха, че има реална опасност Васил да се укрие или извърши друго престъпление, предвид и чистото му съдебно минало. Така на Васил Колев бе наложена паричната гаранция от 6500 лв., която трябва да внесе в тридневен срок. Определението може да бъде обжалвано или протестирано пред Хасковския окръжен съд.

След освобождаването му Васил бе посрещнат с прегръдки и сълзи от близките си пред сградата на съда.

Още новини

loading...

14 коментара

  • СЪДИЯТА И АДВОКАТИТЕ ДА СЕ ИЗКОРМЯТ. ОТ ТАМ ТЯБВА ДА СЕ ПОЧНЕ. ТАМ Е ЗЛОТО. ВЪВ СЪДА. ТОВА НЕ Е ПОСЕГАтЕЛСТВО САМО СРЕЩУ ПОЛИЦАЯ. ТОВА Е ПОСЕГАТЕЛСТВО СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА. И НЕ ПОСЯГА МАНГАЛА. ПОСЯГ СЪДИЯТА И АДВОКАТА

  • Ужас! Съдията е за разстрел! Ако него го бият мангалите дали ще ги пусне. Пародия на Държава 🙁

  • ,,От районния съд обаче не приеха, че има реална опасност Васил да се укрие…“ Иди го търси после на коя ливада си е изпънал чаршафите!!!Това е катун,алоооо съдията…

  • Милиционерите нали ходите по изборите да охранявате в махалата герберското пазаруване на гласове? Нека сега да ви бахтат мангалите, заслужавате си боя.

  • Щях да пиша откровение за законът и редът ( съдът и полицията ), ама се сетих че сме в интернет и сме от България, затова ще напиша само – бай мангау, егати пауараааа

  • Няма държава.Преди години една съдийка е така го пущаше разбойниците докато една привечер не я нападнаха пред военния стол.От тогава няма пуснат престъпник.

  • Браво на полицията..кагато си вършат работата няма 2 мнения.Трябваше да ги пратят при Еленски направо ония да ги „събира“ ,но уви ..другия път:)

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.