Хасково

Общината: Уволнението на Панайотова е заради неизпълнение на служебни задължения

Заповедта за налагане на дисциплинарно наказание „уволнение“ на главния архитект на община Хасково Деляна Панайотова е издадена въз основа на становище на дисциплинарен съвет, съобщават от кметството. Съветът е сформиран в съответствие със Закона за държавния служител, казва кметът Добри Беливанов, цитиран от пресслужбата.

Комисията е констатирала, че е налице няколкократно несвоевременно изпълнение на служебни задължения, като за част от тези пропуски община Хасково е осъдена. Освен това необосновано са забавяни преписки отново по вина на главния архитект, съобщават от общината.

Така също Панайотова не се е явила на работа от 18 юни до 2 юли без да уведоми прекия си ръководител за причината за отсъствие, нито да предостави някакъв документ, който да оправдава отсъствието. Така тя не е изпълнила преките си задължения на главен архитект на община Хасково. Отсъствието на главния архитект е доказано с надлежни протоколи. На 2 юли в община Хасково е постъпил болничен лист, извън срока, съгласно чл. 9, ал. 2 от Наредбата за медицинската експертиза, което е довело до неоснователно забавяне на издаване на необходимите документи от дирекция „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“, посочват още от общината. Кметът е дал възможност на Панайотова да представи в срок писмени обяснения, което не е направено.

Както Haskovo.info писа заповедта за уволнение е издадена на 20 юли 2018 година. Връчена е днес с нотариална покана. Панайотова пък коментира мотивите за уволнението си като смешни и заяви, че ще обжалва заповедта в съда.

Назначеният със заповед за главен архитект Тодор Грозев до завръщането на титуляра, вече е назначен на трудов договор до провеждането на конкурс, допълват от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Така трябва
Така трябва
09.08.2018 16:29 16:29

Крайно време беше!Градът ще си отдъхне. Едно време всички знаеха, че трябва да платят на Иванов за да се свърши дадена работа, сега пак плащат на щерката на друг Иванов , ама не е сигурно дали ще стане работата.
Според проекта и парата, от навесите и барбекютата до големите сгради- пари се вземали наред. Доказателство са банковите сметки на архитектката. Уж социално слаба живее във ведомстмено жилище пък декларирала влогове от 200 хиляди. То май не е само един от 200 говори се за три по толоква….Егати дебелата филия дето намаза за тия три години

Анонимен
Анонимен
09.08.2018 16:43 16:43

Добре, много добре, с една дума се е изживявала като визша класа, а другите е смятала за плебеи.

Анонимен
Анонимен
10.08.2018 5:46 5:46

Вън герберастите от Хасково и България!

бате Ж
бате Ж
10.08.2018 7:40 7:40

Тая герберска КАЛИНКА хем нагла хем грррозззнааа

Back to top button