Държавата отпусна 9.6 млн. лв. на осем общини в Хасковско

Регион

Министерски съвет одобри допълнителни трансфери за 8 общини в Хасковска област за общо 9 665 000 лв., съобщават от областна администрация. Средствата са за извършване на текущи ремонти и за придобиване на нефинансови активи.

За община Любимец се отпускат 560 000 лв. за реконструкция и обновяване на сграда на обществена кетъринг кухня за предоставяне на храна на основни целеви групи в общината – 87 960 лв., за ремонт на сграда на бивш Младежки дом в Любимец – 140 000 лв., за ремонт на читалище „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Малко Градище – 170 000 лв., за ремонт на читалище в с. Йерусалимово – 82 040 лв. и за ремонт на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Любимец – 80 000 лв.

Община Маджарово получава 550 000 лв. за реализиране на проекти: „Ремонт на сградата на кметство в с. Долни Главанак“ – 54 000 лв., „Ремонт на сградата на кметство в с. Тополово“ – 46 000 лв., „Реконструкция на улици в с. Долно Съдиево“ – 400 000 лв. и „Ремонт на сградата на кметство в с. Долно Съдиево“ – 50 000 лв.

Община Минерални бани получава 640 000 лв. за реализиране на проект „Благоустрояване на улична мрежа в с. Колец, община Минерални бани“.

Община Симеоновград получава 820 000 лв. за проект „Рехабилитация на ул. „Стефан Стамболов“ и подмяна на ВиК мрежа“.

За община Стамболово са предвидени 700 000 лв. за частично финансиране на проект „Реконструкция на пътен участък № 1 с дължина 4 км от разклон с. Поповец до с. Пътниково от път HKV 2177, със стар № М2, М6, III – 5072, с. Сестринско – с. Поповец /с. Пътниково – с. Светослав/ HKV 2175“, община Стамболово.

300 000 лв. са за община Хасково за реализиране на проект „Изграждане на канализационна мрежа за отпадни води (с два клона) и възстановяване на уличното платно на ул. „Враца“ в кв. „Хисаря“, Хасково, община Хасково“.

Община Свиленград получава 1 000 000 лв. за реализиране на проект „Пътна връзка на АМ „Марица“ с индустриална зона, Свиленград“.

За община Харманли са 5 095 000 лв. за частично реализиране на проект „Реконструкция и модернизация на Спортен комплекс „Хеброс“ в Харманли – 4 100 000 лв. и за реализация на проект „Ремонт на сградата на НЧ „Дружба – 1870“ – 995 000 лв.

За двата проекта в Харманли беше дадена съвместна пресконференция на областния управител Станислав Дечев и кмета Мария Киркова. По думите на Дечев ремонтите в Харманли са едни от най-значимите в Хасковска област.

Пресконференция

Станислав Дечев посочи, че конкретно в това постановление на Министерски съвет няма отпуснати средства за три общини – Димитровград, Ивайловград и Тополовград. „Две от тези общини се управляват от двама от най-успешните кметове на ГЕРБ – Иво Димов и Диана Овчарова. Техни проекти бяха финансирани с предишни решения на МС. Затова в случая не можем да говорим за политически подход при отпускането на средства от правителството. Категорично заявявам, че в областта никога е нямало делене на кметовете – средства получават всички, които имат качествени проекти и добри идеи. Но ако трябва да се включа в темата, която се коментира на национално ниво, ще кажа ясно, че с радост бихме подкрепили общини с кметове на БСП, но в нашата област такива кметове няма“, обобщи Станислав Дечев.

12 коментара

 • На Хасково колкото да е не е без хич. И то ДПС ги издействаха срам за управлаващата партия!!!

 • Не, Държавата!
  Министър-Председателят и Лидерът на ГЕРБ И Западните Балкани, г-н Бойко Борисов.

 • Тези суми са много по-големи от проектите, за които се отпускат. Започва пълненето на нечии джобове.

 • Все за хората на кмета на Мин.бани и тяхните села има пари,другите населени места в общината са в трета глуха,нищо не се прави в тях.Нали секретаря на общината е от Колец и там улиците ще се асвалтират.Като дойдат избори,обещават та се късат и после забравят……..колко е къса паметта на кметовете в общините.

 • А за пътя Малево-Корен-Малък Извор-Славяново пак НИЩО. Президентско село – Президентски пътища. Срам и позор!!!!!!!

  • Шайката в Харманли най-много ще напълни джобовете си.
   Ще има парички за нови джипове на щерките.

 • Заради дядо Добри, Делянчо е дръпнал ръчната спирачка на финансирането за Община Хасково. Как може за областния град да има в пъти по-малко финансиране от разни селски общини… Аман вече… гербаджиите преди не даваха пари на общината, заради узунджовския феодал, а сега щото имат дрязга с дядо Добри, който трябва да си ходи, ама кой ще дойде на негово място… Някой друг послушен гербаджия и схемите отново ще започнат да си вървят с пълна сила…

  • Няма да остане ненаказана кражба.
   Всички крадливи гербаджии се знаят и всичко се помни.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

loading...