Хасково

Откриха сезона за пернат дивеч. Мобилно приложение в услуга на ловците

Тази сутрин и хасковските ловци излязоха на първия си лов за новия сезон. Както Haskovo.info писа, 32-ма са новоприетите членове на ловното сдружение в Хасково.

Преди старта на лова на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина бе проведен задължителния инструктаж за спазване на правилата за безопасност по време на излет, противопожарните правила за опазване и защита на горските територии.

Следващия месец Хасково за пореден път ще посрещне ловци от съседна Гърция, които традиционно идват в края на лятотo за атрактивния и динамичен птичи лов.

В услуга на ловците е електронният вариант на популярното помагало „Птици“. То е дело на Българското дружество за защита на птиците. Мобилното приложение SmartBirds съдържа информация за 55 вида птици, които са разрешени за лов, а също така и защитени видове птици, които са сходни по външен вид с някои ловни видове.

Приложението дава и подробна информация за зоните от Натура 2000, обявени за опазване на птиците. GPS позиционирането позволява и да се провери местоположението на потребителя спрямо близките зони от Натура и да разгледа на Google карта границите на всяка от тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button