Спорт

Отличен старт за „Хасково“ и победа с 2:1 срещу „Гигант“

Футболният „Хасково 1957“ направи отличен старт в шампионата на Трета лига – Югоизточна група.

Момчетата на старши треньора Емил Ангелов – Бабангида победиха като домикини „Гигант“ (Съединение) с 2:1. Срещата започна равностойно, но в 18-ата минута при едно разбъркване в наказателното поле на гостите топката срещна ръката на защитник и хасковлии получиха правото да изпълнят дузпа. Зад бялата точка застана новото попълнение нападателят Андрей Атанасов, който бе точен и „Хасково“ поведе. Радостта на домакините бе за кратко, защото 4 минути по-късно при идентична ситуация бе отсъдена дузпа за „Гигант“, която гостите реализираха. До край на полувремето не паднаха повече голове и двата отбора се оттеглиха на почивка при 1:1.

Мач

През втората част гостите заиграха по-силно и изтърваха няколко чисти положения, а в 56-ата минута удариха и гредата. С добри спасявания се отличи вратарят на хасковлии Димитър Александров. И когато изглеждаше, че срещата ще завърши на равно в 88-ата минута в герой за домакините се превърна Андрей Атанасов. Нападателят посрещна отбила се от гредата топка и я заби в мрежата на гостите за радост на публиката, която бурно подкрепяше отбора. Гостите опитаха няколко атаки до края, но хасковлии се отбраняваха солидно.

Мач

Преди началото на срещата президентът на „Хасково“ Дечо Корчев подари тениска на един от страничните съдии – Мюмюн Сар, който дебютира в Трета лига.

Така „Хасково“ тръгва с важна победа в първенството, която дойде с напълно обновен отбор, който не проведе нужната предсезонна подготовка. „Гигант“ пък вече няколко години се състезава в групата и имат осигурен бюджет. Хасковлии се надяват на помощ от общината и местния бизнес, за да продължат.

В следващия кръг на 18 август „Хасково“ гостува в Пловдив на един от лидрите в групата „Марица – 1921“.

Също в среща от първия кръг „Димитровград – 1947“ направи 2:2 при тежкото си гостуване в Асеновград на „Асеновец – 2005“.

Третият отбор от региона в групата – „Свиленград – 1921“ гостува в неделя в Карлово на „Левски“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Фен
Фен
11.08.2018 21:09 21:09

Браво момчета.Успех за напред

Анонимен
Анонимен
11.08.2018 21:24 21:24

Нямаше дузпа за гостите . Накрая голям късмет за 2:1 . Отбора иска нови качествени попълнения иначе не го виждам . Но все пак трите точки са си три точко .

Back to top button