Първият звънец бие на 17 септември, само едно училище ще е в ремонт

Хасково

Учебната година ще започне на 17 септември, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието. Причината е, че 15 септември се пада в събота.

Училищата вече поръчват учебници, като с нови ще са 3 и 7 клас. Навсякъде доставките вървят нормално, като повечето школа вече са си ги получили.

Засега само едно училище се очертава да започне годината в ремонт. Това е хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“. Там се ремонтират общежитията и работилниците. Това обаче не се очаква да затрудни учебния процес, като при необходимост децата ще учат на две смени.

Както Haskovo.info писа, всяка седмица в областта се обявяват свободни места за учители. От РУО допълниха, че засега никой директор не е алармирал, че ще остане без учители, което означава, че за местата има кандидати.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.