Хасково

Федерацията на потребителите стяга протест заради водата ако не се вземат мерки

Ако до края на септември не бъдат посочени конкретни мерки за генерално решаване на проблема с водата в Хасково и не бъдат определени конкретни стъпки, срокове и отговорни хора за това, Федерацията на потребителите и инициативния комитет за водата започват гражданско неподчинение.

Това обяви на пресконференция днес изпълнителният секретар на федерацията Емил Георгиев. Той посочи, че вече са имали срещи в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и предстои нова в сряда. На нея те очакват да им бъдат посочени конкретните мерки.

Нови кладенци не решават проблема, дори и в министерството не говорят за това, обясни Георгиев. Имало три варианта, но и трите най-вероятно няма да се случат. Те са снабдяване на Хасково с вода от Пловдив, язовир Боровица и язовир Тракиец.

Федерацията е направила изследване на вода от източници в района на Финансово-стопанската гимназия и Болярово. Резултатите се припокриват с тези на ВиК и показват минимални отклонения за уран и няколко пъти надвишаване на стойностите на алфа активност. Георгиев определи ситуацията в Хасково като геноцид и представи данни от 2013 година за заболеваемостта от рак в страната, според която областта е на първо място.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Предложение
Предложение
13.08.2018 13:32 13:32

Г-н Георгиев има само един вариант за решение на ситуацията. Водата да се заплаща на цена за поливна такава, по кварталите да продължи доставянето на годна вода за пиене и готвене и всички училища и детски градини да се снабдяват с бутилирана вода. Друго решение не виждам.

бате Ж
бате Ж
13.08.2018 13:58 13:58

Аз пък виждам!!!
ДА СЕ ИЗМЕТЕ ГЕРБАДЖИЙСКАТА СГАН!!!
ДО ШУШКА!!!

Анонимен
Анонимен
13.08.2018 16:19 16:19

Гербаджиите и тоя умр… кмет забатачиха Хасково. Да се омитат незабавно!

мхм
мхм
13.08.2018 19:33 19:33

Дядо ти кмет и слон да го *** няма да си мръдне от стола!!!

Анонимен
Анонимен
13.08.2018 23:16 23:16

емил георгиев сега този кон ли яхна. с този куц кон втори път в парламента няма да влезеш емо. пък си и най големия карък в света. стана депутат за 5 дни и разпуснаха парламента. смятай за какво куцо магаре става въпрос

Back to top button