Обрат: Окръжният съд остави в ареста обвинения за удар на хасковски полицай

Хасково

Хасковският окръжен съд отмени определението от 8 август на районния съд и наложи постоянна мярка „задържане под стража“ на 21-годишния Васил Колев.

Той е обвинен, че на 1 август е ударил с юмрук полицай в хасковския квартал „Република“.

Миналата седмица прокуратурата поиска най-тежката мярка „задържане под стража“, но районният съд наложи парична гаранция в размер на 6500 лв. Тогава съдията счете, че може да се направи обосновано предположение, че Васил е извършителя, но че няма реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

Прокуратурата протестира определението на районния съд. Днес пред окръжния съд държавното обвинение отново поиска постоянен арест за обвиняемия и отмяна на определението на първоинстационния съд като неправилно и незаконосъобразно. Васил и неговите адвокати поискаха протестът да не бъде уважен и за мъжа да остане паричната гаранция. Те припомниха, че задържаните са били бити в ареста.

След близо едночасово съвещание окръжните магистрати решиха да отменят определението на районния съд и да наложат постоянен арест за Васил Колев. Причината е високата обществена опасност на извършеното деяние – удар на полицай по време на изпълнение на служебните му задължения. Според съдиите има и реална опасност Васил да се укрие или извърши друго престъпление.

Определението на съда е окончателно, а след изчитането му белезниците щракнаха на ръцете на Васил Колев.

Арест

loading...

18 коментара

 • Интересна работа -районния съдия счел че тоя мръсник Колев нямало да се укрие и да извърши ново престъпление Този съдия да не би да е пророк като ВАНГА как ги вижда тия неща Окръжните съдии обаче отменят неговото решение И се питам –какъв е този разнобой тия съдии не учат ли от едни и същи учебницине спазват ли едни същи закони Няма оправия в тази система

  • Същият съдия беше на мое дело и изглеждаше видимо пиян или дрогиран .Нормално съдията от Районен съд да вземе подобно решение ,след като пак е сръбнал 1-2 чашки ,след като в закона ясно е написано.Сега трябва пиянката да връща парите.

 • Защо не се провери фалшивото медицинско и кой му го е дал на този паразит. Ударил полицай, това е удар по Държавата. В такъв случай трябваше да бъде застрелян на място.

  • Не че защитавам тоя мангал, ама ако беше българско чедо, щяхте да скочите, че полицая го е бил в районното и трябвя да се осъди полицията…..щяхте да обяснявате как в тая държава полицията не струва, държавата и управлението също…..

 • Абе ХАШЛАК напълно нормален въпрос от КОДАКАН Нали за да завършиш право учиш от учебници бе ГОВЕДО Ти да не мислиш че четири години учат начално военно обучение Ами всеки университет си изготвя програми за годините на обучение То по твойта логика и ти можеш да отсъждаш присъди Вземи се в ръце и друг път внимавай с писанията

  • Възмутен, право се учи 5 години и наистина в учебниците не ти пише решение по всяко дело 😀 по-добре като не си наясно не се изказвай, че ставаш смешен.

 • Имали доказателство че е одарен тоя полицаи искара някво фалшиво медицинско даде някаде на някои 20 лева и е изкарал фалшиво медицинско е гати закона за един йомрук и медицинско искараха а невидните дето са пребити до смарт от полицаите тепак са виновни такали абе просто тоя закон в Хасково нистава сичкое политика

 • Учебници? Ученици… Учени… Уча.. Някой от пишещите из коментарите дали знае как се става съдия? А прокурор? Какви 4 години?
  Ех ехх този интернет – куцо кьораво пише ли пишеее – народа „чите и си каа бах тоя е мноу як! Браво“ Евала – пак сеир за народа – някакъв сиганин дали ще седи 24 или 72 часа или постоянен арест все е 200….
  Има едно понятие в психологията – „ЕМПАТИЯ“ – т.е. да се сложиш на мястото на отсрещния на тоя сиганин и да помислиш „Какво бих направил аз на негово място?“ – Ами отговора е еднозначен:
  Пак ще крада, бия, но по злобно – след затвора като излезе няма да е по-благ…. Ще е еб.н, но по-обигран.
  Та с две думи – изтървали сме ги – след 20 – 25 години като са мнозинство ще е интересно 😉 Поздрави от Д-р. Д!

  • Моля научете азбуката ,тогава циганите да пишат тук .БОКЛУЦИ.Само сапун .

 • Ало анонимния научи се да пишеш правилно и тогава коментирай. Паразита от каде си сигурен че неговото медицинско не е фалшиво.

 • Г-н Пламенчо наглеждай ги молко подчинените си от районния съд не само да ми се разхождаш по коридорите. Кви гаранции кви шест хиляди лева тоя мазен кит трябваше вече да е в затвора в Камчатка.

 • Абе Кои ги назначи на работа тези магарета във хасково шибани полицаичета што неги уволнят и даги пускат да пасат кравите :

 • Абее тее полицайй знаят ли законите правилно тее не заслужават тази работа те заслужават да пасат говеда нека за тези полицай да им направят една ферма да пасат

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.