Хасково

Стартира АНТИСПИН кампания, раздават презервативи по басейни в Хасковско

На 15 август стартира Национална лятна АНТИСПИН кампания, която ще продължи до 15 септември, съобщават от здравното министерство.

В рамките на кампанията от РЗИ – Хасково са планирали разпространението на здравно-образователни материали и презервативи сред посетителите на най-големите басейни в областта. Ще се проведат беседи сред уязвими групи от населението в Общностния център в Хасково.

Анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН ще има на 4 септември от 11 часа в свиленградския квартал „Капитан Петко“, 7 септември от 9:30 часа в харманлийския квартал „Маламар дере“, 11 септември от 11 часа в квартал „Барата“ в Любимец и на 12 септември от 9:30 часа в харманлийския квартал „Хаджи Яневото герме“.

В страната функционират 13 Кабинета за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ (КАБКИС) към РЗИ. В тези кабинети се извършва предтестови и следтестови консултации от подготвени медицински специалисти за повишаване на информираността по проблемите на ХИВ/СПИН. От началото на годината до юли над 162 000 лица са се изследвали в тях.

От началото на тази година са открити нови 161 ХИВ–серопозитивни. Запазва се тенденцията от последните години броят на новорегистрираните мъже да е многократно по-голям от инфектираните жени. Съотношението на инфектираните мъже и жени през настоящата година е 6:1 (139 мъже и 22 жени). Тази година най-засегната е възрастовата група 30-39 г. – 44%, следвана от възрастовата група 20-29 г. – 25%.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стойчо Тилев
Стойчо Тилев
15.08.2018 9:36 9:36

Ох,на дяда сочната кайсиика .

Анонимен
Анонимен
15.08.2018 15:20 15:20

Що по басейните,там се ебът най много?

Back to top button