Изследват 500 роми с мобилна лаборатория в Хасковско

Хасково

Регионалната здравна инспекция в Хасково предоставя мобилната си клинична леборатория на лечебно заведение за извършването на клинични изследвания сред ромското население, съобщават от РЗИ.

Профилактичните прегледи са за провеждане на ранна диагностика и скрининг за артериална хипертония, сърдечно съдови заболявания, белодробни заболявания, захарен диабет с мобилни флуорографи, ехографи и лаборатории. Изследванията са по Националния план за действие за периода 2015-2020 г. на лица от ромски произход в населени места от Хасковска област.

За целта ще бъде сключен договор за извършване на не по малко от 500 клинични изследвания с размер на средствата 7500 лв. Препоръчително е да се изследват: кръвна картина с поне 8 показателя, кръвна захар и холестерол. Срок за изпълнение на дейностите е до 1 ноември 2018 г.

Лечебните заведения могат да кандидатстват за мобилната лаборатория на РЗИ до края на август.

Един коментар по “Изследват 500 роми с мобилна лаборатория в Хасковско

  • Какво ще ги изследват да ги товарят и на сапун . Кво ще ги дундуркат тия паразити, не разбраха ли че нищо не става от тях.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.