Хасково

Вече монтират конвекторите в мащабния ремонт на „Заря“

Мащабният ремонт в хасковското читалище „Заря“, който започна през юли, вече напредва.

Отоплителната инсталация се подменя. Старият котел е премахнат, както и радиаторите. Сградата на „Заря“ ще се газифицира. Вече започна и монтирането на конвекторите. Това ще реши проблем с отоплението на сградата, който е от десетилетия. Досега салонът беше неизползваем през зимата.

Ремонт

Очакванията са ремонтът да приключи през октомври. Ремонтът включва пълна подмяна на отоплителна охладителна и вентилационна система. Нов котел на газ, нови конвекторни радиатори. Договорът след обществена поръчка е за около 200 хиляди лева – средства от бюджета на общината.
Досега приключи ремонтът на тоалетните – изцяло подновени, включителто тръбите за 30 000 лв. от бюджета на общината. Реализиран е проект, изработен от община Хасково – рампа за инвалиди и асансьор за 57 000 лв.

Ремонт

До края на месец август се очаква да има договор с изпълнител на ремонта на покрива на читалището по обявена общестевна поръчка – за около 60 000 лв.

Тече обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонта на сцената на читалището за максимална цена от 41 319 лв. Оферти се приемат до 29 август.

Ремонтът включва подмяна на дюшемето на сцената. Предвижда се да се демонтира съществуващата настилка. Ще се монтира ново дюшеме с дъски с дебелина 4.5 см върху гредоред. То ще се изцикли и лакира.

Предстои обявяване на обществена поръчка за 700 000 лв. за доставка на нова осветителна и озвучителна система за сцената на читалище „Заря“. Вече е подписан договора по програма Трансгранично сътрудничество Гърция-България 2014-2020.

Певече от 25 години залата на читалището не се използва през зимата заради липса на отопление, сцената е в лошо състояние, има счупени дъски, осветлението е от около 60 години. Ремонтираните тоалетни не са обновявани от строежа на сградата през 60-те години на миналия век. Нямаше достъп за хора с увреждания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button