ХАС остави без разглеждане оспорването на конкурса за управител на Първа поликлиника

Хасково

Хасковският административен съд остави без разглеждане оспорването на конкурса за управител на Първа поликлиника в областния град по жалба на втория кандидат д-р Франц Ваврек.

Haskovo.info припомня, че на юлската сесия хасковският общински съвет остави без уважение възражението на д-р Ваврек като неоснователно.

Преди това на 29 юни общинският съвет одобри предложението на Комисията по конкурса, като определи за управител на лечебното заведение д-р Ясен Янев. Във възражението си д-р Ваврек посочва нарушения по провеждане на конкурса. Според него процедурата е била опорочена още при подаване на документите. Незаконосъобразно на кандидата не са били предоставени документи за структурата, бюджета, числеността на персонала, както и утвърден проект на договор за възлагане на управление. Този отказ за предоставяне на информация го е поставил в неравностойно положение с другите кандидати.

Сесия
Д-р Франц Ваврек

Д-р Ваврек посочва, че конкурсът е опорочен и от наличието на конфликт на интереси с един от членовете на комисията по избор и класирания кандидат на първо място.

С жалбата си до съда д-р Ваврек иска провеждането на нов конкурс или да се върне преписката на етап констатирани нарушения. Обжалват се два акта – мълчалив отказ на кмета и на комисията по избор.

От съда посочват, че едноличен собственик на Първа поликлиника не е кмета, а община Хасково. Следователно органът, който има право да отмени вече обявеният конкурс е принципалът на общината – общинският съвет. Мълчалив отказ не е формиран и от определената комисия за провеждане на конкурса за избор на управител, счита съдът.

Така ХАС оставя без разглеждане оспорването на д-р Ваврек. Определението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд. Определението на съда може да прчетете ТУК.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.