КЕВР пита ВиК – Хасково за рязкото влошаване качеството на питейната вода

Хасково

Комисията за енергийно и водно регулиране иска от ВиК – Хасково актуална информация за състоянието на водоснабдяването в Харманли, съобщават от Регулатора.

С писмо на председателя на КЕВР до управителя на ВиК се изисква в 7-дневен срок водното дружество да представи информация за показателите на водата в Харманли и региона, както и за начина, по който ВиК е информирало потребителите, допълва БТА.

Водното дружество трябва да информира Комисията и дали до този момент са правени обследвания за причината за рязкото влошаване на качеството на питейната вода в региона и какви мерки ВиК е предприело и планира да извърши, в това число съвместно и с други институции.

Haskovo.info припомня, че заради високи стойности на уран и алфаактивност тази седмица беше забранена водата в Харманли и още 3 села в общината. Полицията под надзора на районната прокуратура извършва проверка по случая. Остава забраната за пиене и готвене с водата и в Хасково.

loading...

3 коментара

 • Мима Киркова ще реши проблема!!!
  С Панчев ще прочистят водата!!!
  БАНКЯ ще потече от всички чешми в
  ‘арманли!!!
  …..проблема е ако на Панчев младата буля научи кви ги вършат с кметицата…гербаджиййски….
  Ха-ха-хааа…

 • Даже Панчев се е похвалил в Пицарията ,че ще започва сондажи.
  Срам ме е,че гласувах за г-жа Киркова и ГЕРБ.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.