Ремонтират пропадане на „Марица“ след гастарбайтерите, почват и околовръстното на Хасково

Хасково

За няколко разбити участъци по републиканската пътна мрежа и автомагистрала „Марица“ сигнализираха читатели на Haskovo.info.

„Застраховките вдигнаха, винетките, данъци, а караме по разбити и опасни пътища. Искаме да караме по нормални пътища“, се казва в сигнала.

Хората питат кога ще се ремонтира участъкът между Димитровград и границата със Старогазорска област, от село Клокотница до границата с Пловдивска област, пропадането на моста над река Банска на магистрала „Марица“ и отскечката от около 3 км. от изхода на Хасково в посока Кърджали. „Защо Областно пътно управление бездейства толкова години и все се оправдава с липсата на средства. Защо не се търси отговорност от фирмата, която поддържа автомагистрала „Марица“, питат хората.

Пътища

От Областно пътно управление заявиха пред Haskovo.info, че е отворена процедурата за ремонт на отсечката от Димитровград до границата с област Стара Загора. Има забавяне и най-вероятно ремонтът няма да започне през тази година.

За ремонт на Е-80 от село Клокотница до границата с Пловдивска област засега няма отворена процедура.

Очакванията са, че ремонт на пропадането на автомагистрала „Марица“ ще започне след отминаване на потока от гастарбайтери през летните месеци.

В Пътното вече е получена заповед за временна организация на движението във връзка с предстоящия ремонт на околовръстния път на Хасково. До седмица – две се очаква да започне ремонтът от кръговото при изхода за Харманли до булевард „Освобождение“. В този ремонт ще се включи и рехабилитация на отсечката от 2-3 км. от изхода на Хасково в посока Кърджали.

ИЗПРАТИ НОВИНА

 

loading...

9 коментара

  • Някой записва ли си, колко пъти се ремонтират пропаданията на пропаданията на пропаданията на Марица?

  • Как не ги е срам пътя за Пловдив и за Стара Загора са в окаяно и опасно състояние.Стария асфалт е на 30 години…

  • Гербаджийска направия!!!То да бяха само магистралите пропаднали….ам то цялата Държава пропадна,бе!!!
    ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ БОКО ТИКВАТА ЩЕ ГО СЪДЯТ ДЕЦАТА НИ!!!!

  • А пътя Харманли- Тополовград . Който е обрасъл от храсти и едва се разминават две коли. Миналата година спестиха и от основа линия

  • Магистрали правим, ремонтираме отсечки, колите си трошим, гинем по разбитите пътища, но всеки божи ден се пъчим по ТВ колко много сме свършили и колко добре живеем.Да, така е живота за тях мъките за нас.До кога? Докато народа не ги измете всички до един.

  • Кога ще се направи околовръсното от Болярово за Кърджали? До кога целия поток коли трябва да минава през града?

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.