Хасково

14 случая на кучешка тения от началото на годината в Хасковско

Куче14 случая на ехинококоза – така наречената кучешка тения, са регистрирани в област Хасково от началото на годината до сега. Трима от заболелите са оперирани за втори път. Други трима са с множествена ехинококоза

Данните изнесоха от местната здравна инспекция по повод сероепидемично изследване, което е проведено миналата седмица по трансграничен проект за превенция на епидемичните болести.

За периода 2004 – 2007 година в региона има 83 заболели – 55 в градовете и 28 в селата. Заболяемостта в Хасковско е над средната за страната, коментираха пред Haskovo.info от РИОКОЗ.

Кучешката тения е тежко заболяване, водещо до продължителна нетрудоспособност, чести рецидиви и нерядко до смърт. Заразяването най-често става чрез мръсни ръце, храна, вода или почва. Болестта се характеризира със симптомите на бавно нарастващ тумор и най-често засяга черния дроб.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button