Хасково

КЗК се самосезира, подхваща EVN за слабия ток на Кенана

Електрическо табло на КенанаКомисията за защита на конкуренцията се е самосезирала и е образувала срещу EVN производство за разследване на евентуални нарушения. Причината са писма и жалби от Инициативен комитет на граждани от хасковския квартал „Кенана“, жители на града и общински съветници

В сигналите се посочва, че абонатите са получавали електроенергия с напрежение под 220 V, в резултат на което електроуредите им не функционират или изгарят, но въпреки подадените жалби, замервания не са извършвани.

Има информация за отказ за поддръжка и отказ за присъединяване на нови абонати към електрическата мрежа на EVN с аргумента, че съществуващите мрежи в посочените райони не са проектирани и не са собственост на дружеството.

Твърди се още, че собствениците на имоти са принуждавани да предоставят отстъпено право на строеж от частните си имоти в размер на 6 кв. м., върху които да бъдат изградени необходимите нови трафопостове, съобщават от КЗК.

Комисията може да наложи на електроразпределителното дружество санкция до 300 000 лева.

Междувременно днес от EVN са успокоили хората на Кенана, че част от проблемите им скоро ще бъдат решени, съобщи за Haskovo.info председателката на инициативния комитет „Кенанци за Кенана“ Лиляна Казанджиева.

В телефонно обаждане от енергийната компания са й казали, че Клиентският център в Хасково има нов началник и присъединяване към мрежата вече няма да бъде отказвано ако се представят всички необходими документи.
 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button