Регион

Пожарникари спасиха с лодка две немски семейства от остров в Арда

Две немски семейства с децата си са попаднали вчера във воден капан на остров в река Арда.

Сигналът за бедстващите хора в пожарната в Маджарово е подаден малко преди 17 часа. Семействата – двама мъже, две жени и четири деца, били на разходка до остров в реката. Неочаквано за тях нивото на водата рязко се повишило, пътят им към брега бил прекъснат и те попаднали във воден капан.

Арда

Пожарникарите от Маджарово и шефа на полицията веднага се отзовали на сигнала и с личната лодка на шефа на пожарната успели да спасят хората. Едното семейство живее в Ивайловград, а другото – в село Ефрем.

По принцип по течението на реката има известителна система със сирени, когато започне изпускането на вода от ВЕЦ-а на язовир „Студен кладенец“. В участъка, където семействата попаднали във воден капан, сирените не се чували. Хората и друг път са се разхождали до този остров.

Това е втори случая на бедстващи хора в река Арда за последните няколко седмици.

Арда

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.08.2018 12:43 12:43

Браво Бъч!

Анонимен
Анонимен
20.08.2018 16:42 16:42

Браво! Мъже за пример! Началници са и дават пример! Рамо до рамо и в съдружие и сговор! Барбов и Бахчеванов! Голямо браво! Бъдете здрави!

Загрижен местен жител
Загрижен местен жител
20.08.2018 22:48 22:48

Първо, поздрав за бързата реакция! Радвам се, че все още има действащи институции!
А сега и негативната емоция, която ме гнети… Питам, необходимо ли е да стане беля и да се стигне до пагубни последствия? Защо не се помисли малко за хората в по-откъснатите, но живописни и често посещавани туристически местности по поречието на река Арда? После туризмът в страната загивал… Ами, чужденците са дошли от м**на си райна на това разкошно място покрай Маджарово и са преживели животозастрашаваща случка, която може и да ги накара да не повторят пътешествието по тази дестинация… местни или приходящи туристи, трябва ли някой да пострада сериозно, за да се помисли за по-сериозен уведомителен способ при пускането на водата? Повече пунктове с алармиращи сигнализации? Нещо? Не зависи от мен да го осъществя, затова и не съм човекът да го измисля… ръководните кадри, отговарящи за подобни въпроси да се вземат в ръце!

Аз
Аз
21.08.2018 10:24 10:24

Всяка година сме на Арда за толкова години ни веднъж не съм чувала аларма все си слагаме по една пръчка да оказва до къде е водата. Би било добре поне събота и неделя да не я пускат.

Back to top button