Регион

Затварят магазини за цветя и хранителни стоки заради данъчни нарушения

Магазин за цветя в Димитровград и друг в Хасково, но за хранителни стоки, затварят заради данъчни нарушения, съобщават от офиса на НАП.

През миналата седмица същата мярка „запечатване“ бе приложена и спрямо хранителен магазин в Харманли и търговски обект за пакетирани стоки в Димитровград. Мярката е наложена заради неспазване на Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби, уточняват от НАП в Хасково, а именно – не издаване на касови бележки и разминаване между касовите наличности и дневните отчети от извършени продажби.

С това, запечатаните от НАП от началото на годината досега търговски обекти на територията на Хасковска област стават 17. От 1 юли мярката се прилага от проверяващите от звеното за фискален контрол, което осъществява оперативните проверки по спазване на законовите разпоредби при извършване на продажби и тяхното отчитане.

„Запечатването на обект“ е мярка, която НАП прилага независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции, а от началото на тази година обектите, подлежащи на запечатване, и тяхното местонахождение се публикуват в списъци в интернет страницата на НАП.

В специално създадена рубрика на сайта на НАП, в секция „Полезно“ може да се извърши справка за всеки обект, в който органите по приходи на Агенцията са установили данъчни нарушения, заради които се налага принудителната административна мярка.

През тази година в областта са били запечатвани маси за търговия на пазара в Димитровград, бензиностанции, магазини за промишлени стоки и за храни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button