Любопитно

Николина Чакърдъкова и Милко Калайджиев ще пеят за празника на Любимец

Едноседмична програма за празника на Любимец са подготвили от общината, съобщават от кметството.

Програмата започва от понеделник – 27 август и ще продължи до 2 септември включително. В първия ден ще има забавление за най-малките. От 18 ч. в градския парк, Ледената кралица ще забавлява малчуганите с песни, танци и игри, като ги потопи в света на Леденото кралство със сладоледи, осигурени от община Любимец.

На следващия ден 28 август – вторник, организаторите предвиждат откриване на изложба – живопис и среща с художника Неделчо Кучков, чийто корен по майчина линия тръгва от Любимец. Авторовите картини ще бъдат изложени във фоайето на читалище „Братолюбие-1884“ и ще могат да се видят безплатно от всички желаещи във времето от 28 август до 2 септември. Началото на срещата е предвидено от 18 ч.

В две поредни вечери – сряда и четвъртък, за всички любители на седмото изкуство, община Любимец е подготвила лятно кино. В първия ден ще бъде излъчен филмът „Заекът Питър“, подходящ както за малките и подрастващите деца от града, така и за по-големи, а през втория ден – „Революция Х“. Началото и на двата филма е обявено за 20:30 ч. на площад „Трети март“ в центъра на града.

На 31 август, всички любители на народната музика, в продължение на два часа ще могат да се насладят на песните на народната певица Николина Чакърдъкова и танците на Неврокопски танцов ансамбъл. Началото на концерта е обявено за 20 ч. на площад „Трети март“.

В събота – 1 септември отново от 20 ч. в центъра ще има концертна програма от различни гост-изпълнители. Надя Казакова, Яни Тонев, Жоро Любимец и Милко Калайджиев ще изпълнят песни от своя репертоар. И тъй като те са изпълнители, които могат да пеят както тракийски фолклор, така и популярна световна и българска поп музика, концертната програма ще бъде разделена на два модула и всеки ще има възможност на слуша това, което предпочита.

В последния ден от празничната програма организаторът община Любимец е заложил на спорт. На 2 септември, в новоизградените спортни зали „Марица“ и „Граничар“ ще се проведат турнири по различен спорт – волейбол, баскетбол и футбол за момичета и момчета във възрастта 10-12 г. Поканени са отбори от градовете Хасково, Пловдив и Чирпан, а домакин на волейболната среща ще бъдат финалистките по волейбол във възрастите 12 и 13 г. „Любимец 2010“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Карпуза
Карпуза
22.08.2018 14:08 14:08

Депутатина ще черпи ли с торта ?

бонка
бонка
24.08.2018 12:17 12:17

Всяка година едно и също. Само Чакърдъкова е ново за тази година. И тя е македонска певица, на кого ще пее, като в Любимец са тракийци? И на всичкото отгоре Чакърдъкова пее на запис т. е. само си отваря устата!!! Та тези неща не ги ли знае Евгения, ако кмета не ги знае? И да изръси толкова много пари за македонска певица!!!! Да питат Милко Калакйджиев, колко пъти е пял по македонския край! Ония са големи националисти и не канят други певици, нито даже и Славка Калчева! Иначе добре, че е Надя Казакова и Яни Тонев да да се чуе нещо от Тракия! Ама до колкото си спомням Евгения пак ги кани миналата година, защото са нейни протежета!!!!! Тази водеща и секр. на читалището в Любимец е голяма мафия!

Back to top button