„Екопрогрес“ иска допълнителни 350 000 лева за асфалт, лампи, градинки и кучешкия приют

Хасково

Общинското предприятие „Екопрогрес“ иска допълнителни 350 000 лева в бюджета си за асфалт. Това става ясно от докладна на управителя на дружеството до кмета на Хасково Добри Беливанов.

Райко Лозев заявява, че парите ще се ползват за запълване на дупки по улиците в града, както и плочки, бордюри, бетонни и варови разтвори, цимент фракция и други строителни материали. Пари били нужни и за подръжката на уличното осветление, електрически материали и резервни части. Средства не достигали и за озеленяване и поддържка на спортните бази.

Част от исканите средства били необходими и за частично обезпечаване на обществената поръчка за хоризонтална и вертикална маркировка на улици и пътища в общината, както и за функционирането на приюта за бездомни кучета.

От общинската администрация припомнят, че при гласуването на общинския бюджет за 2018-а общинският съвет е намалил бюджета на „Екопрогрес“ с 390 000 лева и го определят като необосновано. Затова кметът ще внесе искането за разглеждане от местния парламент през септември.

От кметството правят сравнение с парите, похарчени за възнаграждания на общинските съветници, които от началото на година досега били 323 000 лева. В разпространената до медиите информация се посочва, че председателят на общинския съвет получава 2 160 лева месечно. Съветниците, които не участват в комисии се разписват срещу 518 лева, а всяко участие в заседание на комисия е 172.80 лева. Специално е изчислено, че има съветници, които са включени в състава на три комисии и вземат по над 1 000 лева на месец. Сметките покозвали, че до края на годината разходите за възнаграждения на местните парламентаристи да станат около половин милион лева.

14 коментара

 • Емиииии,електоратьт си е избрал такива сьветници, които са си гласували такива заплати. Те са от партията на Беливанов, така че на кого се сьрди той сега? На партията си.

  • за асфалт и плочки пари няма, отрязали ги ама не отрязали техните заплати ей ненаядоха се

  • Някой иска да фалира екопрогрес, да кажат всички „това предприятие не работи“ да дадем работата на частник. Да не ровим коя фирма лапа всичко в Хасково-колко блока санира -подсказка- замесен в нея е един общински съветник
   като не му дават пари как да работи? сигурно има разчет на тия пари дето ги искат . Да прецзенят необходима едйност ли е. Например приюта нали трябва да зарабоит- сработа е ако не им дадат пари за това. И после пак екото виновно, кмета виновен, де да знам кой виновен…Някой иска да изкара някой виновен май….

 • Райко,Райко ебем ти майко,накарай ги да напръскат на КЕНАНА че от мухи не може да се излезе там…

 • Кандидатирам се за съветник, с толкова колкото пари вмечат хората ще асфалтират плочки ще купуват , приют ще гледат..те готованци цъкат хилядарка и режат бюджети да има за тях!
  Или пък да кажат вижте Екото не работи след като наш Щерко не му е шеф. Не работи щото не сте му дали пари! То добре че махнаха вашия Щерио защото беше забатачил нещата изоставени с години

 • Значи сняг нямаше – не са чистили нищо и пак нямат пари. От времето на Георги Иванов се знае че през екопрогрес се краде най много. Явно лапачката от там е яка щом парите са свършили. Никакви пари – града ви е мръсен, няма маркировка, всичко е в дупки

  • като не си от тука , не си пьхай носа там кьдето не ти е работа. Ако дойдем вьв вашия град, сигурно е много по- мрьсно и надупчено.

 • По мръсно и разбито е само по пътищата в северозападнала България. Голямо крадене в този екопрогрес голямо изписване на материари и гориво. За справка бившия сол т..ак на Стаматов Диян . Той знае как се прави

 • Комунягите имахте възможност да се докажете, че сте много можещи и се провалихте тотално. А иначе такава мръсотия , каквато аз видях вьв вилаета на прехвалената кметка Фандъкова в Овча купел , в Хасково никъде няма.

 • Цял ден се подпират по метлите под сенките тия от Екопрогрес а шефовете им цял ден се чудят накъде да отклонят гориво и материали. Никакви пари за това предприятие. Като изчистят града , подрежат дървата, направят алеите и измият тогава да искат пари. Срам бе кмете. Как нищо не правиш и пак не ти стигат парите. Ами я си предсстави че работеше тогава нямаше да можем да ти изхраним бе шушумиго.

  • Точно Екопрогрес ви оправиха сокаците в любеново, не можеше кола да мине до махлите ви. Добре че излече пич шефа на екопрогрес та изпрати багер и дни след пороя пътя беше оправен.
   точно от Любеново недейте рева срещу екопрогрес

   • Ей да не си братовчед на шефа на екопрогрес че така се възпали. По кротко . Тази касичка за черни пари е бездънна и ти ще захлебиш заради сочните коментари. Но това няма да промени мизерията и да секне далаверата.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.