Спорт

Много спорт и кино за старта на празника на Димитровград

Атрактивни спортни турнири по футбол, канадска борба, стрийтбол и тенис на корт ще дадат възможност на димитровградчани и гостите за празника на града да се състезават за награден фонд и медали, съобщават от общината.

Записванията ще бъдат на място, непосредствено преди началото на турнирите, с изключение на този по футбол на малки врати, когато на 24 август от 18 ч. в учебната зала на спротна зала „Младост“ ще се проведе техническа конференция за турнира. В петте дни на турнира се очаква да се включат над 10 отбора, а финалът е планиран за 29 август на стадион „Раковски“.

Състезанието по канадска борба за бодибилдинг маниаците и любителите на силовите спортове ще бъде в първия ден от празничната програма на 25 август от 11:30 ч. на спортен комплекс „Раковски“. Там на професионална маса кандидатите ще мерят мускули в зрелищни битки под съдийството на лицензирани съдии от Българската федерация по канадска борба. Наградният фонд е най-големият такъв за България, което събира желаещи от цялата страна. За първо място – 150 лв., второ – 100 лв. и трето – 50 лв. Желаещите ще се състезават в три категории – до 75 кг., до 85 кг. и над 85 кг. Тази година се очаква и участието на жени.

На 26 август от 18 ч. в обновения училищен двор на ПЕГ „Д-р Иван Богоров“ ще се проведе турнира по стрийтбол мъже и жени, момичета и момчета. На 1 септември от 9 ч. на тенис кортовете на спортен комплекс „Раковски“ ще стартира и традиционния турнир по тенис на корт.

Неделната вечер на 26 август ще мине под мотото на българското кино. От 20 ч. на площад „Поезия“ Забавно-духов оркестър ще изнесе концерт с любими мелодии от популярни български филми, а от 21 ч. на същото място ще бъде излъчен филма „Топло“ с участието на плеяда от талантливи имена в киното като Наум Шопов, Стефан Данаилов, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Тодор Колев, Григор Вачков и други любими актьори. Филмът е една от най-обичаните български комедии и остава в съзнанието на поколения българи с култови реплики и цитати. Лятното кино е едно от най-предпочитаните събития от празничната програма на Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button