Спорт

46 000 евро дари Григор на фондация за борба с рака

Григор ДимитровХасковският тенис талант Григор Димитров дари 70 000 швейцарски франка на фондация, която подпомага болни от рак на простатата. Средствата, които се равняват на около 46 хиляди евро, младият тенисист спечели от участието си в благотворителни мачове в швейцарския град Базел.

Юношеският шампион от Уимбълдън и US Open изигра три мача от по три гейма – съобщава днес „7 дни спорт“. Съперник на Григор в първата мини-среща е бил американецът Джеймс Блейк, а в останалите две- местният любимец Стефан Боли и германецът Филип Пецшнер.

17-годишният хасковлия е записал общо 35 точки в деветте гейма, за всяка от които е получил по 2 000  швейцарски франка от организаторите. От благотворителните мачове в Базел  Григор „заработил“ 70 000 швейцарски франка, които са били преведени на фондация в помощ на онкоболни- допълва вестника.

Haskovo.info припомня, че голямата надежда на родния тенис изхвърли в събота от мъжкия турнир в Базел 122-рия в света Жири Ванек. Мачът с поставения под № 3 чех продължи два часа и половина, през които съперниците играха три гейма и тайбрек. Натрупаната умора от оспордвания двубой попречи на Григор да преодолее втория кръг от квалификациите, където негов съперник бе непоставеният германец Юлиян Райстер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
don krasimiro
don krasimiro
23.10.2008 14:48 14:48

bravo na grigor

Back to top button