Хасково

Глобиха транспортната фирма заради премазания от автобус шофьор

Инспекцията по труда приключи и проверката на злополуката с премазания от автобус шофьор до музея в Александрово.

Haskovo.info припомня, че инцидентът стана на 27 юни. След пристигането на група туристи с русенския автобус, шофьорът му легна под него, за да отстрани технически проблем. Тогава автобусът премаза мъжа.

От Инспекцията са извършили проверка за спазване изискванията на трудовото законодателство. При нея са констатирани пет нарушения, за отстраняването на които са приложени принудителни административни мерки – задължителни предписания за транспортната фирма „Уонда“ ЕООД от Ветово, Русенска област, съобщи за Haskovo.info директорът на Инспекцията по труда Кирчо Кирев.

Работодателят е допуснал работа с автобус преди да осигури прилагането на писмена инструкция със съдържание, включващо информация за всички минимални изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при работа с автомобили. За това е съставен и връчен акт на фирмата, като размерът на глобата е от 1500 до 15 000 лв.

Липсва инструктаж на работното място. Не е осигурено обучение по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. Работодателят не е определил писмено всички видове инструктажи, които следва да се провеждат на работниците и служителите от дружеството. Не е преразгледана оценката на риска и не са предприети адекватни мерки за предотвратяването му.

Предписанията трябва да бъдат изпълнени до 31 август.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button