Хасково

Прокуратурата протестира таксите за детските градини, коригират ги

В Хасковския общински съвет е постъпил протест от окръжна прокуратура относно текстове от наредбата, отнасящи се до таксите за детските градини.

Това става ясно от докладна от група общински съветници за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Хасково. Протестът е от 20 август и е относно противоречието на чл. 26, ал.3, буква „а“ и буква „б“ и чл. 26, ал. 8, пр. 5 от Наредбата на чл. 81 от Закона за местните данъци и такси. Става въпрос за текстове в Наредбата, която предвиждат постоянна такса за детска градина.

Тези текстове останаха в наредбата след приетото облекчение от 1 лв. на ден, защото имаше условие, че от него могат да се възползват само родители с постоянен или настоящ адрес в община Хасково. Те трябваше да подават и декларации до директора на съответната общинска детска градина.

Сега се предлага отмяна на протестираните от прокуратурата текстове, заедно с тези условия за родителите. Облекчението от 1 лв. за присъствен ден пък е вкарано в член 26, алинея 3, като се предлага таксата за детска градина за Хасково, селата и за 5 и 6-годишните да е 1 лв. за присъствен ден.

Групата съветници, които предлагат тези корекции са Антон Иванов, Златко Марчев, Иван Станчев, Гергана Бояджиева, Даниел Гаргов, Динко Тенев, Таня Захариева.

Пълният текст на предложението може да прочетете ТУК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Учителка
Учителка
26.08.2018 18:04 18:04

Оправете си правописната грешка в заглавието!!!

Протеин Бицепсов
Протеин Бицепсов
27.08.2018 8:21 8:21

Добра новина,нищо не се разбра

Back to top button