Хасково

Прокуратурата разследва за фалшиви документи за настаняване в общински жилища

Кметът Добри Беливанов е подал сигнал до Районна прокуратура – Хасково за неистински документи за общински жилища, съобщиха за Haskovo.info от общината.

В него се казва, че на 31 юли е проведено заседание на Комисия за разглеждане документи за пренастаняване на хора в общински жилища, чиито договори са изтекли или предстои да изтекат.

Впоследствие след изготвяне на протокола е установено, че в него е вписано, че комисията е взела решение да пренастани в общинско жилище Айше Колева. Нейни документи не са се разглеждали по време на заседанието.

Извършена е проверка и изискана цялата преписка за това лице от служителя, който е следвало да изготви протокола и съответно отговаря за преписките на настанените лица в общински жилища – Галина Савова – младши експерт „Жилищна политика“ в общината.

От преписката е видно, че на 31 октомври 2017 г. Айше Колева е подала документи за вписване в картотеката на нуждаещите се лица от жилища и е вписана в нея. В преписката на Колева се съдържа цветно копие на заповед от 10 март 2018 г., като датата е поправяна – било е 10 януари, с която Колева се настанява в общинско жилище на улица „Акация“ № 42-46, вх. А, ет. 7, апартамент 91. Оригиналът на тази заповед не е открит. В същото време, при проверка в регистъра на заповедите, който се води в служба „Деловодство“ се установява, че е налична заповед от 10 януари 2018 г., но с коренно различно съдържание – прекратява се наемното правоотношение с Вардар Маджаров за апартамент №26 в квартал „Орфей“ №29, вх. А, етаж 1.

При проверка на Протокол №5 от 28 февруари 2018 г. на Комисията по жилищно настаняване при община Хасково е видно, че са правени промени с коректор по номерацията на протокола. Има и съмнение, че след изготвянето на протокола някой е подменил първия лист от него, като е поставил различно съдържание и е оставил само втория, който съдържа подписите на длъжностните лица.

В преписката се съдържа и договор от 10 март 2018 г. между община Хасково и Айше Колева за наем на апартамент №91 на улица „Акация“ №42-46, вх. А, ет. 7. Такъв договор не се съдържа в регистъра на договорите. В същото време се съдържа договор със същия номер, но от месец май и касае съвсем различен предмет и страни.

При извършена проверка е установено, че във въпросния апартамент №91 е бил настанен Аптурахим Юсеин, който обаче е починал през февруари 2018 г., след което наем за този апартамент в общината не е постъпвал и съответно апартаментът се е водел като свободен.

На 20 август 2018 г. е извършена проверка от служители на общината, при която е установено, че в апартамента живеят наемодатели от няколко месеца. В банковата сметка на общината не са постъпвали средства от наем от Айше Колева.

Беливанов моли прокуратурата да извърши проверка и в случай, че се открият данни за извършено престъпление да се образува наказателно производство срещу виновните лица.

От прокуратурата съобщиха, че вече е образувана проверка за установяване на извършено престъпление от общ характер, евентуално документно престъпление, във връзка с настаняване на нуждаещи се лица в общински жилища в Хасково.

Сигналът от Беливанов е подаден на 22 август, а два дни по-късно от прокуратурата са образували проверката. Определен е едномесечен срок за извършването й. Ще се проверява документация, ще се снемат обяснения от служители на община Хасково, засегнати лица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
далавера
далавера
30.08.2018 17:42 17:42

Еха, какво заглавие само! Лично Беливанов я покровителствуваше тази изнудвачка! А, Петев или и той е вземал от меда или е толнова тъп, че зад гърба му правят престъпления и той не може да се усети. От както остана без началник отдели Дирекцията Общинска собствебост е тотална издънка поради некомпетентният си ръководител. Нека прокуратурата разледва Петев има ли нещо общо, както Беливанов и Блакански с цялата тази измама.

Онзи
Онзи
30.08.2018 18:14 18:14

А живеещите на Георги Кирков да не би да са изрядни.Там нужда от жилище имат 4-5семейства.Всички останали са за изхвърляне.Масово работят по чужбина.

Корупция
Корупция
30.08.2018 18:25 18:25

Корупцияяяя, отвсякъде мирише на корупцияя!!!

Георги Стоянов
Георги Стоянов
30.08.2018 19:25 19:25

Имам едно въпросче към вас ,защо чакахте 10 дни и не побликувахте клипа който е качен от Георги Пеев във неговия блог във фейсбук и щеше да ви стане много ясно за какво става въпрос.Моля всички който имат интерес да посетят страницата на един наистина добър журналист и изгледат дори и една малка част от видеото.

Анонимен
Анонимен
30.08.2018 20:10 20:10

.

Анонимен
Анонимен
30.08.2018 20:11 20:11
Виолетка
Виолетка
30.08.2018 20:36 20:36

Е няма край тази корупция, а хората,които са одобрени нека си чакат с месеци

Многоо яко
Многоо яко
30.08.2018 23:47 23:47

Далавери големи от където погледнеш,ама най-голямата далавера започна наскоро работа в Общината, из…. всичко наред в Полицията ,сега
дойде и при вас скъпи Общинари, дръжте сеее , евтина е , ама разваля и семейства

Успех Гале на теб, изкара ти поне с Акъл бая парички, сега си ги харчете с Тошко в Созопол

силвия
силвия
04.09.2018 10:20 10:20

навсякеде във хасково има корупция оставете ги ние вече свикнахме

Back to top button