Регион

Предупреждават за вълна от гастарбайтери на Капитан Андреево

За засилен трафик от гастарбайтери на българо-турската граница при ГКПП „Капитан Андреево“, предупреждават от МВР. Влната от прибиращите се за Западна Европа се очаква в периода от 31 август до 2 септември.

За посочения период от Главна дирекция „Гранична полиция“ са предприели необходимите мерки за осигуряване на достатъчно сили и средства за обезпечаване нормалната пропускателна способност на натоварените гранични пунктове и за по-бърз и ефективен граничен контрол в условията на интензивен трафик.

Предвид възможното увеличаване на времето за изчакване за гранична проверка на големите гранични контролно-пропускателни пунктове – „Капитан Андреево“ на българо-турската и „Калотина“ на българо-сръбската граници, пътуващите могат да се възползват и от всички останали пунктове на двете граници: ГКПП „Малко Търново“ и ГКПП „Лесово“ на границата с Турция, ГКПП „Връшка чука“ и ГКПП „Стрезимировци“ на границата със Сърбия, както и ГКПП „Видин“ за пътуващите в посока Западна Европа.

От Гранична полиция напомнят на пътуващите да предвидят достатъчно време за пътуване и да проверят предварително валидността на документите си и тези на автомобилите си. Българските граждани, които придружават малолетни и непълнолетни деца с българско или българско и чуждо гражданство, да подготвят предварително необходимите придружители документи за удостоверяване съгласието на отсъстващия родител за пътуване на детето в чужбина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button